Naslovna > Automobili > BMW > X2 > Nova verzija sa malim izmjenama

BMW X2 2021.

Nova verzija sa malim izmjenama

Testno vozilo na špijunskim fotografijama pokazuje novi model sa minimalnim izmjenama...

 

Najveća izmjena na ovom modelu se može primjetiti na rešetki hladnjaka, po ugledu na ostale novitete bavarskog proizvođača automobila, tako da je za očekivati da legendarna rešetka bubrežatog oblika na revidiranom X2 vidno „nabubri“. Aktuelni model ovog SUV-ja ispod glavnih prednjih svjelosnih grupa ima manja okrugla svjetla, a na ovom testnom modelu su iste zamijenjene običnim naljepnicama, što sugeriše da bi one mogle „nestati“ kao i kod osvježene verzije BMW X1 u 2019. godini. Suptilna obloga oko glavnih svjetlosnih grupa upućuju na moguće izmjene u njihovom dizajnu.

 

 

 

Na bočnim stranama i zadnjem kraju vozila izmjene su minorne. Ovaj testni model ima iste zadnje svjetlosne gupe kao i aktuelna verzija X2, a sudeći prema nadogradnjama na već pomenutom X1 mogu se očekivati kozmetičke promjene na njima, ali i ubacivanje u ponudu novih nijansi karoserije i novih aluminijimskih naplataka. U unutrašnjosti vozila se ne bi trebale očekivati neke bitnije izmjene u dizajnu, osim možda novih nijansi boje na rubovima šavova sjedišta i ukrasnim detaljima.

 

 

 

 

U ponudi pogonskih jednica ažuriranog BMW X2 će se naći i plug-in hibridni sklop koji se već nalazi u modelima X1 i Mini Countryman. Riječ je o 1,5-litarskom turbo benzincu uparenim za električnim motorom, koji omogućava ubrzanje od nule do 100 km/h za oko sedam sekundi i prelazak oko 50 kilometara u potpuno električnom režimu vožnje. Iako još uvijek nije objavljen zvaničan datum predstavljanja, ovaj ažurirani BMW X2 bi po svemu sudeći mogao ugledati svjetlost dana tek tokom naredne godine.

Datum objave: 24/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook