Naslovna > Automobili > Porsche > Cayenne > Nova verzija za još luksuzniji izgled

Porsche Cayenne

Nova verzija za još luksuzniji izgled

Debitovala je Platinum varijanta SUV modela Cayenne, koja donosi još elegantniji i luksuzniji utisak ali i predstavlja labudovu igru trenutnog modela...

Već neko vrijeme javnost je upoznata sa činjenicom da će popularni SUV model Porsche Cayenne naredne 2023. godine dobiti redizajniranu, osvježenu verziju. Međutim u Porscheu su odlučili počastiti ljubiteleje ovog automobila posebnom verzijom, koja će skratiti vrijeme čekanja facelift izdanja. Riječ je o Platinum verziji, koja se veže sa estetske i blage dizajnerske modifikacije, kojima ovaj model ostavlja još veći utisak luksuza i elegancije. Cayenne je drugi Porscheov model u Platinum verziji najavljen za 2022. godinu, jer je već ranije predstavljena Panamera u istom ruhu.

 

 

 

 

 


Dakle ono što će ovaj model razdvajati od standardne varijante su dizajnerski detalji na spoljašnjosti automobila završeni u Satin Platinum bojama. To su dijelovi maske hladnjaka, te Porsche logotip na stražnjem dijelu automobila, koji je integrisan u stražnji svjetlosni sklop. Zatim u istom tonu obojen je i  set 21-inčnih RS Spyder Design felni i ekskluzivan je za modele ovog specijalnog izdanja. Dodatni vanjski efekti uključuju crne ispušne cijevi i crne obloge prozora visokog sjaja. Cayenne Platinum Edition dostupan je u bijeloj ili crnoj boji, zajedno sa metalik tonovima kao što su Jet Black, Carrara White, Mahagony, Moonlight Blue i posebna boja koja se zove Chalk. Elementi koji će krasiti spoljašnjost su još i LED farovi sa Porsche Dynamic Light sistemom te atraktivni panoramski krov. Novine u unutrašnjosti su takođe ograničene na stilske i vizuelne elemente. Izdvajaju se „chalk“ sigurnosni pojasevi i štitnici pragova vrata od brušenog aluminijuma koji imaju oznaku "Platinum Edition". Takođe Porsche grbovi na prednjim i zadnjim naslonima za glavu dolaze kao standard. Porsche Cayenne u Platinum verziji biće dostupan i u regularnom i u kupe obliku, a na tržištu će se pojaviti na ljeto ove godine.

Datum objave: 17/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook