Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > Nova verzija za novi život luksuznog modela

Porsche Panamera

Nova verzija za novi život luksuznog modela

Sa dolaskom potpuno električnog modela Taycan, koji je dizajnerski veoma sličan Panameri i koji bilježi odlične rezultate prodaje, postavlja se pitanje kakva budućnost očekuje elegantnu limuzinu...

Električni model Taycan jedan je od najprodavanijih Porscheovih automobila, a njegova gotovo identična spoljašnjost i električni pogonski sklopovi jasno vidljivo odvlače kupce od bratskog modela Panamere, koji trenutno ne proživljava najbolje dane. Međutim njemački proizvoćač luksuznih vozila ne želi da odustane od svoje nekada izrazito popularne limuzine, te će tako za modelnu 2022. godinu predstaviti posebno izdanje Porsche Panamera Platinum Edition 2022. Platinum izdanje biće dostupno kod tri trenutne varijante ovog modela, Panamera, Panamera 4 i Panamera 4 E-Hybrid, kao tri najpristupačnija člana porodice.

 

 

 

 

 

Svi modeli standardno dolaze sa 21-inčnim Exclusive Design Sport felnama u Satin Platinum boji, a dodavanje istih legura na bazi Panamere koštaće oko 4.750 eura. Dodatne opcije pružaće i paleta besplatnih opcija boja, koja raste sa dvije (bijela i crna) na 13, pokrivajući i sjajne i metalik nijanse, dok će serija specijalnih boja ostati dostupna po cijeni od 2.820 eura. Takođe spoljašnjost ovog izdanja donosi Matrix LED prednja svjetla, sa Porsche Dynamic Lighting i automatskim dugim svjetlima kao standardom. Važno je naglasiti da se svaka od novina u ovoj posebnoj verziji dodatno naplaćuje, to jeste kalemi se na cijenu prethodnog modela. U ponudi će biti i standardni sistem mekog zatvaranja vrata, kao i novi pragovi vrata Platinum Edition, dok će Porsceov grb biti utisnut na naslonima za glavu. Unutrašnjost je od crnog brušenog aluminijuma, dok su sjedišta sa 14 opcija podešavanja, sa grijanjem i ventilacijom standardna naprijed, dok će putnici na zadnjim sjedištima biti primorani da žive bez rashladnih uređaja ili široke mogućnosti podešavanja. Za razliku od drugih stvari paleta pogonskih sklopova ostaje nepromjenjena, ali će Platinum izdanje donijeti druge mehaničke  Prije svega zračno vješanje sa prilagodljivim amortizerima. Ovaj sistem je dio standardne opreme na Panameri 4 E-Hybrid, a za druge dvije verzije postojaće mogućnost doplate za njega. Praćenje mrtvog ugla je standardno za sve tri Platinum Edition varijante, kao i Power Steering Plus za bolju manevarsku sposobnost pri malim brzinama. Novi modeli sa Platinum paketima opreme biće dostupni na proljeće naredne godine, a svi zainteresovani kupci tačne cijene ovih modela mogu da pronađu na veb stranici proizvođača.

Datum objave: 09/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook