Naslovna > Automobili > Bentley > Continental > Novac od prodaje specijalne verzije ide za istraživanje raka

Bentley Continental GT

Novac od prodaje specijalne verzije ide za istraživanje raka

Bentleyeva Mulliner divizija često objavljuje specijalna izdanja modela kako bi proslavila različite događaje. Na primjer, nedavno je napravljen i Bentayga Equestrian Collection s izvezenim konjskim glavama na sjedištima...

Bentley Continental GT Speed dobija jedinstveno specijalno izdanje koje, a novac od prodaje automobila ide u dobrotvorne svrhe. Izgled droptop-a odaje počast američkom sportskom reporteru Craigu Sageru koji je poznat po tome što je nosio odijela živih boja i sa neobičnim šarama. Novac će koristiti fondaciji SagerStrong za podršku istraživanju raka krvi. Ovaj jedinstveni Continental GT Speed kabrioleta dolazi iz Bentleyjevog odjeljenja za pravljenje Mullinera po narudžbi.

 

 

 


Osnovna boja karoserije kreće se od crne naprijed do bijele nazad, dok su na bokovima naslikani redovi cvijeća u raznim bojama. Unutra dominiraju crne presvlake sjedišta sa crvenim kontrastnim šavovima, a nasloni za glavu imaju bijeli vez potpisa Craiga Sagera. "Naše oslikavanje 'odjeće' Continental GT Speed kabrioleta u nešto što bi Craig nosio odaje čast njemu i njegovom živom, trajno pozitivnom i podsticajnom duhu," rekao je Scott Reynolds, menadžer maloprodajnog marketinga u Bentleyju.

 


Continental GT Speed  ima 6,0-litarski W12 biturbo agregat, koji proizvodi 650 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa osmostepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom koji usmjerava snagu na sistem pogona na sve točkove. Ova tehnologija omogućava modelu da ubrza do 100 km/h za 3,6 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 335 km/h.

 

"Craig je imao duboko ukorijenjenu strast za zanatskim umijećem, to se ogledalo u odijelima koja je krojio i automobilima koje je birao da vozi. Da je danas ovdje, vozio bi porodicu okolo, nasmiješen od uha do uha, ovim savršenim prikazom njegovog lijepog i moćnog duha", rekla je Stacy Sager.

Datum objave: 02/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook