Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Novčani bonus uz februarsku platu

Volkswagen

Novčani bonus uz februarsku platu

Zaposleni u kompaniji Volkswagen će uz ovomjesečnu platu dobiti i neto bonus u iznosu od 500 eura, kao pomoć tokom zdravstvene krize prouzrokovane epidemijom COVID-19 virusa i njenim posljedicama...

Radnici su nakon izbijanja epidemije pomenutog virusa bili prinuđeni da se prilagođavaju novonastalim uslovima. Tako su mnogi od njih bili primorani da mijenjaju smjene i raspored posla, te da rade od kuće. Upravo su to neki od osnovnih argumenata prilikom pokretanja inicijative o ovom bonusu od strane radnčkog sindikata. Inicijativa je pokrenuta krajem 2021. godine, a već sada je rukovodstvo odlučilo da prihvati zahtjev radnika. Tom prilikom Danijela Kavaho, jedna od glavnih osoba u sindikatu radnika Volkswagena izjavila je:“ Ovaj bonus u sred korone jeste još jedan pokazatelj toga koliko je važno ukazati poštovanje ljudima u ova teška vremena. Mi kao uprava radničkih sindikata na konkretnim lokalitetima gdje posluju fabrike, jasno smo poslali povratnu poruku poslodavcu u kojoj smo naglasili da se uvijek mogu osloniti na nas. Pritisak kom smo bili izloženi je bio ogroman, radili smo u uslovima pandemije, uklapali se u skraćeno radno vrijeme bez dodatnih isplata za mijenjanje smena. Balansirali smo između rada od kuće i brige o djeci u uslovima onlajn održavanja nastave… To je samo par primjera. Ovih 500 eura koje dobijaju radnici, biće suma za isplatu, odnosno izdvojena od poreskih opterećenja.”

 

 

 

 

 


Gunar Kilijan član rukovodstva kompanije ovim povodom rekao je: „Zdravstvena kriza je nametnula niz zahtjeva koji su se postavili pred radnicima, nezavisno od toga da li su radili u fabrikama ili od kuća. Iskazana prilagodljivost i neumorna posvećenost našeg tima su neobično postignuće i mi želimo da pokažemo da raspoznajemo tu okolnost. Upravo zato smo i podebljali ovaj bonus vezan za koronu.”

Datum objave: 11/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook