Naslovna > Suzuki > Swift > Nove fotografije budućeg Suzuki Swifta Sport

Suzuki

Nove fotografije budućeg Suzuki Swifta Sport

Za nešto više od mjesec dana bit će otkriven novi Suzuki Swift Sport. Prije službene press konferencije dostupno je nekoliko službenih fotografija.

Ljubiteljima gradskih jurilica ne treba posebno predstavljati Suzuki Swift Sport koji odavno ima kultni status. Nova generacija je već spremna što potvrđuje najavljena press konferencija na predstojećem Frankfurt Motor Showu koji na programu za nešto više od mjesec dana. Preciznije, prvi press dan je 12. septembra...

 


Nešto ranije objavljena je službena fotografija vanjskog dijela karoserije da bi sada, iz istog izvora, bile dostupne i fotografije unutrašnjosti.
Već se sada može zaključiti da se radi o modernom automobilu visokih performansi. Unutrašnjost je opremljena svim dodacima koji vožnju čine jednostavnom i ugodnom. Naravno, cijelim kokpitom dominira veliki kolor displej osjetljiv na dodir koji je, između ostalog, zadužen za sve multimedijalne sisteme.

 

 

 


Anatomski oblikovana sjedišta zadužena su za adekvatno držanje tijela tokom brzih prolazaka kroz krivine svih profila.
Kao glavna tehnološka novost navodi se ugradnja turbo umjesto atmosferskog motora. Dosadašnji 1,6 litreni atmosferac ide u zasluženu penziju. Umjesto njega dolazi 1,4 turbo nove generacija čija je očekivana izlazna snaga 140 KS. Istaknimo da se ovaj motor već može naručiti uz najsnažniju verziju Vitare...


 

 

 

Datum objave: 07/08/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook