Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Sport > Nove fotografije luksuznog SUV-a

Land Rover Range Rover

Nove fotografije luksuznog SUV-a

Land Rover radi na kreiranju nove generacije popularnog modela Range Rover, koji je nedavno uhvaćen na novim špijunskim fotografijama...

Proizvođač luksuznih terenaca uveliko radi na trećoj generaciji poznatog modela Range Rover Sport, a sada smo u prilici da vidimo najnovije špijunske fotografije ovog automobila, koje nam donose par zanimljivih detalja. Ovo su prve slike zabilježene nakon juna ove godine, a pokazuju nam testni model u potpunosti prekriven kamuflažnom maskom. Takođe na fotografijama se nalazi moćna SVR varijanta Range Rover Sport modela, koja na prvi pogled izgleda veoma slična kao regularni Range Rover, čija je nova generacija takođe u razvoju.

 

 

 

 

 


Iako je trenutno u potpunosti zamaskiran i ne možemo precizno govoriti o budućem završnom dizajnu, na ovom testnom modelu ipak možemo primjetiti nekoliko istaknutih detalja. Prije svega jasno su vidljiva izražena kočiona kliješta kao četiri izduvna otvora nazad. Takođe, čini da Sport ima drugačija svjetla i drugačiju masku hladnjaka. Ali se ipak mora skinuti kamuflaža, kako bi stvarne promjene bile uočljive. Još uvijek se nismo upoznali sa kabinom, ali bi Sport trebao podijeliti svoj izgled sa unutrašnjošću koja se nalazi u novom Range Roveru. Ispod poklopca motora nove generacije SVR Sport verzije kupci mogu očekivati BMW-ov V8 agregat sa dvostrukim turbopunjačem.

Trenutni SVR proizvodi 575 „konjskih snaga“, a očekuje se da će novi motor isporučiti bliže 600 KS, što ne bi trebao biti izazov jer X5 M Competition već ispumpava 625. V8 će biti jedini pogonski sklop kod SVR-a, iako bi ostatak Range Rover Sport linije trebao ponuditi raznoliku ponudu pogonskih jedinica. Range Rover Sport bi takođe trebao ponuditi varijantu sa 48-voltnim blagim hibridnim pogonom, zatim potpuno električnu verziju, te plug-in hibridnu jedinicu. Nove zvanične detalje Range Rover Sport modela dobićemo kasnije ove godine, na promociji nove generacije regularnog Range Rovera. Ali na veliku premijeru ćemo morati sačekati do naredne, 2022. godine, dok će ovaj model kupcima biti dostupan 2023. godine.

Datum objave: 17/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook