Naslovna > Automobili > Kia > Niro > Nove fotografije modela sljedeće generacije

Kia Niro

Nove fotografije modela sljedeće generacije

Prototip vozila nove generacije Kie Niro uhvaćen je prilikom javnog testiranja, a najnovije špijunske fotografije prikazuju automobil bez teške kamuflaže na naličju...

Najsvježije špijunske fotografije prikazuju prototip modela buduće generacije bez teške kamuflažne maske naprijed, čime se mogu uočiti određeni segmenti, i izvući zaključci kako bi zapravo završna rješenja mogla da izgledaju. Prije svga, misli se na arhitekturu prednjeg osvjetljenja, koja je definitivno inspirisana dizajnom konceptualnog modela Habaniro iz 2019.godine. Riječ je o oštrougaonim farovima sa led trakama u unutrašnjosti.

 

 

 

 

 

Dalje nastavivši da inspiraciju crpi iz istog koncepta, buduća Kia napušta svoj tradicionalni „ tigrasti“ dizajn okvira maske hladnjaka, a preuzima rješenje sa Habanira, mada ostaje još da se vidi tačan finalni izgled. Ostali dijelovi automobila i dalje su prekriveni, crnim pločama, koje onemogućavaju dalju analizu. Međutim na prvi pogled moglo bi se reći da će model buduće generacije dobiti značajne novine nazad, u odnosu na trenutno vozilo. Za sada nema podataka o mehaničkim postavkama, a glasine su podijeljene u smislu da neki izvori tvrde da Kia radi na novim pogonskim sklopovima za ovaj model, dok su drugi uvjereni da će paleta motora ostati nepromjenjena. Bilo kako bilo, najizvjesnije je da će nadolazeća Kia Niro, zadržati trenutnu platformu. Ukoliko se u kompaniji odluče da ne mijenjaju pogonske sklopove, ispod poklopca motora nalaziće se 1,6-litarski četvorocilindrični hibridni agregat, čija kombinovana snaga iznosi 139 KS. U ponudi će biti  i Plug-in hibridna verzija, a takođe i potpuno električni Niro koji je već  vidjen na špijunskim fotografijama. Najizglednije je da Kia predstavi novi Niro, naredne 2022. godine, kada bi se trebao pojaviti na domaćem tržištu u Južnoj Koreji, dok će kupci iz ostatka svijeta morati sačekati 2023. godinu.

Datum objave: 01/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook