Naslovna > Automobili > Kia > Niro > Nove informacije o nadolazećem modelu

Kia Niro

Nove informacije o nadolazećem modelu

Južnokorejski proizvođač automobila uskoro će prdstaviti facelift izdanje svog Crossover modela Niro, koji će u odnosu na standardni model donijeti novine kako u unutrašnjosti tako i spolja...

Na osnovu dosadašnjeg dostupnog špijunskog materijala možemo zaključiti da su radovi na osvježenoj verziji Crossovera Niro pri kraju. Takođe, novi izvještaji nude neke detalje o tome šta očekivati od ažuriranog modela, uključujući informacije o njegovim pogonskim sklopovima i platformi. Osvježeni Niro će dobiti novi izgled iznutra i izvana, iako će po svemu sudeći platforma ostati nepromjenjena. Iako nije službeno potvrđeno novi Niro bi trebao nastaviti da koristi platformu prethodnika, dok su glasine o prelasku na podlogu E-GMP, koja je kompaktna sa električnim vozilima kompanije najvjerovatnije neistinite.

 

 

 

 

 

Ponuda pogonskih sklopova bi trebala ostati ista, pa će kupci moći da biraju između hibridnih, priključno-hibridnih i električnih verzija. Međutim, jasno je da će u kompaniji nastojati da poboljšaju performanse jedinica, uključujući povećanje dometa i efikasnosti. Na posljednjim špijunskim fotografijama, ovaj automobil prekriven je kamuflažnom maskom, pa će javnost na završni dizajn morati sačekati do službene premijere. Može se reći da ovaj model svojim oblikom liči i na SUV vozila, kada je riječ o silueti automobila. Unutrašnjost kabine bi trebala pretrpjeti radikalne izmjene, sa redizajniranim postavkama, te tehnoliškim unaprijeđenjima, generalno ali i  na polju sigurnosti. Službeno predstavljanje ovog modela očekuje se do kraja ove godine, a na tržištu bi trebao biti dostupan naredne, 2022. godine. Kia će veću pažnju na ovaj model usmjeriti nakon predstavljanja i lansiranja električnog modela EV6, koji je kako se čini, za sada prioritet u očima ove kompanije.

Datum objave: 01/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook