Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Nove jasnije špijunske fotografije

Alfa Romeo Tonale

Nove jasnije špijunske fotografije

Poslije samo nekoliko dana, prototip novog crossover modela italijanskog proizvođača automobila opet je uhvaćen na fotografijama, koje su dosta boljeg kvaliteta u odnsu na prethodne...

Prototip potpuno novog modela Tonale je najvjerovatnije isti na slikama od prije par dana i na posljednjim fotografijama,  razlika je jedino u kvalitetu istih. Najnovije slike otkrivaju veliki otvor za vazduh kod donjeg branika i glomazni set točkova sa kružnim krakovima u pravom stilu Alfa Romea. Veoma lako se može primjetiti da su svjetla veća od onih koja se vide na Tonale konceptu iz 2019. godine što uopšte ne čudi. Ručke na zadnjim vratima su takođe premještene na vrata, sa  C stubova kao što je bio slučaj u istom konceptu. Sa stražnje strane, prototip Tonalea ovdje se takođe vidi sa privremenim zadnjim svjetlima, dok su izduvne cijevi integrisane u branik, skrivene izvan vidljivog polja.

 

 

 

 

 


Za sada nema informacija o pogonskim sklopovima za ovaj model, osim potvrde od strane proizvođača da će Tonale uključivati i plug-in hibridnu verziju, koja će biti prva ove vrste u kompaniji Alfa Romeo. Takođe poznato je i da će ovaj crossover koristiti koristiti istu platformu kao i Jeepov model Compass, a koja omogućava ugradnju električnih i hibridnih pogonskih jedinica.  Prema najavama iz kompanije novi Tonale bi trebao biti predstavljen u nekom periodu početkom sljedeće 2022.godine. Dok bi kupcima trebao biti dostupan od juna, ali ništa još nije zvanično najavljeno. Takođe za sada nema informacija koliko će kupci morati izdvojiti kako bi došli u posjed ovog modela.

Datum objave: 07/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook