volvo top 1
Naslovna > Motocikli > Nove kineske zvijezde
FOTO GALERIJA (6)

Sonic motocikli, skuteri i quadovi

Nove kineske zvijezde

U prelijepom ambijentu Malog polja na Igmanu predstavljeni su motocikli, skuteri i quadovi novog kineskog brenda na bh. tržištu kompanije „Sonic“, koju u našoj zemlji zastupa preduzeće „Agromehanika“...

Kineski proizvođač motocikala Sonic u BiH nastupa sa kompletnom gamom, koja uključuje nekoliko modela skutera, enduro i cross motocikala, četvorotočkaša, a u ponudi je i jedan sportski motocikl za ljubitelje ekstremne brzine. Sonicovi motocikli opremaju se motorima zapremine od 125 do 200 ccm, a radi se o varijantama koje će zadovoljiti sve ukuse i potrebe ljudi sklonih dvotočkašima. Riječ je o cross, supermoto, custom i sportskim motociklima, a najviše pažnje izazivaju modeli supermoto Will 125 te sportski BSP200, koji se osim provjerenih četvorotaktnih jednocilindraša rađenih po licenci Honde ističu i veoma atraktivnim dizajnom. Čvrsti aluminijumski i čelični okviri, kapacitetne radijalne disk kočnice sa opletenim vodovima, te bogata oprema samo su neki od detalja ovih motocikala.

 

 

 

Ipak, težište svog učešća na domaćem tržištu kompanija Sonic je stavila upravo na skutere. U ovom slučaju ponuda se sastoji od različitih gradskih i maksi modela zapremine od 50 do 125 ccm, pogonjenih ekonomičnim dvotaktnim i četvorotaktnim agregatima. Paleta skutera za sada se sastoji od osam modela, iz kojih možemo izdvojiti Land Fly 50 i Rambo 125, koji možda i najviše nude za uloženi novac. Model Land Fly 50 dizajnerski je zasnovan na aktuelnoj Apriliji SR, a karakterišu ga 13-colni točkovi, atraktivan dizajn, te disk kočnice na oba točka. Rambo 125, zasnovan na Hondi SH, namijenjen je nešto starijim vozačima koji najviše cijene ekonomičnost, dobre performanse, te udobnost. U ponudi skutera još se nalaze Rocky 50 i 125, Tanco 50 i 125, Rebel 50 i V Speed.

 

 

U skoroj budućnosti domaćim kupcima će na raspolaganju biti i još nekoliko novih modela iz asortimana kompanije Sonic. Važno je napomenuti da se cijene Sonic skutera kreću već od 1.999 KM, koliko košta najjeftiniji model Rebel 50, pa do 2.490 KM za model Land Fly, a na sve modele daje se garancija od dvije godine. Pored skutera, veoma zanimljivu stavku u ponudi Sonikca čine i popularni četvorotočkaši. U ovom segmentu kineski proizvođač je pokušao da zadovolji sve zahtjeve i ukuse, pa se tako u ponudi nalaze različite izvedbe Sport Utility vozila zapremine od 50 do 400 kubika, sa prenosom snage na dva ili četiri točka. Cijene Sonicovih ATV modela kreću se od 2.117 do 9.983 KM. Svakako treba izdvojiti i nekoliko posebnosti vezanih za novi Sonic brend, a jedna od osnovnih je da u odnosu na brojne konkurentske skutere u klasi, skuteri Sonic nude 30 odsto više snage uz 30 odsto nižu cenu. Iako je Sonic kineski brend, saznali smo da se izdvaja kvalitetnijim delovima u prvoj ugradnji, kao što su NGK svećice, Bando remenja, Guyou akumulatori, a na pojedinim modelima umesto klasičnih rasvjetnih tijela dolaze svjetla u LED tehnologiji. Generalni zastupnik Sonic skutera, motocikala i ATV vozila, kao i kompletne ponude rezervnih dijelova i prateće moto opreme je preduzeće „Agromehanika“ iz Banjaluke.

Datum objave: 08/09/2009
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook