Naslovna > Vijesti > Nove skice otkrivaju izgled unutrašnjosti

Škoda Fabia

Nove skice otkrivaju izgled unutrašnjosti

Teaser kampanja za novu Fabiju je u punom jeku i do sada je objavljen veliki broj skica i fotografija koje nam otkrivaju detalje o novom modelu. Zadnja u nizu se bavi izgledom enterijera...

Četvrta generacija Škodinog hatchbacka donosi mnogo pomijena u odnosu na prethodnika sa novim stilskim detaljima preuzetim od većih modela iz game. Nakon fotografija maskiranog vozila i dizajnerskih skica koje nam približavaju izgled eksterijera budućeg modela, Škoda je odlučila da nam na novoj skici po prvi put dočara i izgled enterijera. Centralna konzola je značajno modernizovana u odnosu na prethodnika, a primarnu poziciju zauzima infotainment sistem u obliku tableta ispod koga su smješteni centralni ventilacioni otvori i komande automatskog klima uređaja. Instrument tabla je potpuno digitalizovana i nalazi se iza novog dvokrakog upravljača preuzetog sa nove Octavije, a nudiće se kao dio dodatne opreme.

 

 


Većina instrumenata i opšti dizajn prepoznatljivi su za novu generaciju Škodinih modela, ali se mogu primijetiti i pojedini novi detalji poput okruglih ventilacionih otvora i materijala življih boja koji će unijeti kontrast u kabinu nove Fabije. Automatski DSG mjenjač i ručna kočnica na skicama su prikazane sa standardnim ručicama, za razliku od elektronske ručne kočnice i prekidača na novoj Octaviji, što upućuje na činjenicu da je najmanja Škoda bazirana na nešto jednostavnijoj MQB A0 platformi. Taj izbor ne iznenađuje, jer će nova Fabija, koja će narasti na dimenzije Golfa četvrte generacije, svoje mijesto na tržištu tražiti kombinacijom praktičnosti i povoljne cijene. Povećanjem dimenzija narašće i prostor u kabini, po kome će nova Fabija biti jedan od vodećih modela u klasi. Svjetska premijera se očekuje početkom sljedećeg mjeseca, kada će biti predstavljena hatchback varijanta, a karavan verzija se očekuje početkom 2023. godine, do kada će u ponudi ostati aktuelni model.

Datum objave: 29/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook