Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Nove špijunske fotografije, manje kamuflaže

Range Rover

Nove špijunske fotografije, manje kamuflaže

Model nove generacije Range Rovera prvi put je uhvaćen i snimljen u februaru 2020. godine, od tada do danas sa svakim pojavljivanjem nosio je veoma mnogo kamuflažne maske, ali posljednje slike ipak prikazuju prototip sa znatno manjom kamuflažom...

Četvrta genracija luksuznog SUV-a predstavljena je 2012. godine, i može se reći da je poprilično zastarila sa obzirom na današnje trendove i konkurenciju na tržištu. U Land Roveru su svjesni da noviji konkurentni modeli poput Jeep Wagoneera i Grand Wagoneera odvlače kupce od njihovog modela, te su odlučili predstaviti novu generaciju svog popularnog SUV-a, Range Rover. Do sada su u proteklih godinu i pol dana u javnost izlazile fotografije prototipa više puta, i u svakom navratu prikazani model bio je prekriven u potpunosti kamuflažnom maskom, što je značilo i da je preostalo još dosta posla do završetka.

 

 

 

 

 

Međutim prije nekoliko dana prototipno vozilo uhvaćeno je na testiranju u Nurburgringu sa osjetno manje kamuljažnog sloja, što je otkrilo neke novine koje će doći sa novim SUV modelom. Žute "visokonaponske" naljepnice na vjetrobranskom staklu označavaju da model sa slika ispod poklopca motora sadrži plug-in hibridni pogonski sklop. Takođe primjetno je i da priključak za punjenje više nije ugrađen u prednju rešetku već je postavljen na stražnji blatobran. Ostale stilske izmjene u odnosu na prethodni model su novi dizajni ručki po uzoru na modele Velar i Evoque, te blago izmjenjeni dizajn i položaj retrovizora, dok se naprijed može primjetiti i redizajnirani branik sa širom donjom maskom za usisavanje vazduha. Međutim novi Range Rover će i zadržati određene elemente, kao na primjer dizajn podijeljenih prtljažnih vrata, te položaj zadnjeg brisača, koji je smješten ispod krovnog spojlera.  Očekuje se da će se peta generacija Range Rovera voziti na novoj MLA platformi razvijenoj da podrži veliku dozu elektrifikacije. Plug-in hibrid koji je uhvaćen na fotografijama prilikom testiranja, vjerovatno će koristiti hardver P400e, a pominje se da će se najmoćnija verzija oslanjati na BMW-ovu snagu, sa sveprisutnim 4,4-litarskim V8 motorom sa dvostrukim turbopunjačem. Takođe smatra se da bi, zbog tehnološki osposobljene platforme, potpuno električni model trabao da izađe do 2024. godine, dok bi standardni model mogao biti predstavljen prije kraja ove godine ili početkom naredne.

Datum objave: 26/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook