Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Novi 911 uhvaćen „ispod radara“
FOTO GALERIJA (9)

Porsche 911 Turbo S 2020.

Novi 911 uhvaćen „ispod radara“

Novi vodeći model kompanije Porsche 911 Turbo S „uhvaćen je na djelu“ bez kamuflaže nudeći odličan uvid u izgled enterijera i eksterijera...

 

U javnost su procurile špijunske fotografije otkrivenog prototipa novog Porschea 911 Turbo S tokom tesne vožnje u Njemačkoj. Ovaj model bi trebao imati zvanično predstavljanje na predstojećem  ženevskom sajmu automobila, prije nego što počne njegova prodaja krajem godine. Objavljene fotografije otkrivaju stil ovog modela i iznutra i spolja. Zaštitini znak ovog kultnog sportskog automobila su bočni otvori i široki blatobrani točkova još od prvog modela predstavljenog davne 1975. godine. Tu je i novi zadnji difuzor zajedno sa velikim repnim spojlerom na poklopcu motora, takođe zaštitinim znakom serije 911. Što se tiče unutrašnjosti, komandna tabla i centralna konzola su isti kao i kod  standardnog modela 911 Carrera, ali tu je i upravljač presvučen Alcantarom, jedinstveno grafičko rješenje infotaiment sistema i novi analogni mjerač obrtaja sa oznakom Turbo S. Porsche još uvijek nije objavio specifikacije pogonskih jedinica modela 911 Turbo i Turbo S, ali obe varijante bi trebalo da budu opremljene 3,8-litarskim turbo boxter agregatom sa pogonom na sva četiri točka i osmostepenim automatskim mjenjačem dvostrukog sistema kvačila.

 

 

Prema nepotvrđenim informacijama 911 Turbo bi trebao raspolagati sa oko 600 KS, dok bi moćniji Turbo S mogao imati i preko 620 KS! Ukoliko se ova informacije pokažu tačnim, to bi bio značajan napredak u odnosu na prethodne generacije sa 542 i 572 KS. Prema ovim parametrima 911 Turbo S bi dostizao ubrzanje od nule do 100 km/h za oko 2,5 sekunde, a maksimalna brzina bi prelazila 330 km/h koliko je razvijao prethodni model. Za sada još uvijek nema nagovještaja o ugradnji hibridnog pogona u novu seriju 911 Turbo i Turbo S.

Datum objave: 05/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook