Naslovna > Automobili > Audi > A1 > Novi A1 otkrio lice

Audi

Novi A1 otkrio lice

Nova generacija modela A1 ima dinamičniji dizajn od automobila kojeg mijenja, a neke spoljašnje detalje preuzeo je sa modela Q2, a odnosi se na širu rešetku hladnjaka i robusnije farove...

Kompanija Audi već neko vrijeme započela je agresivnu promociju svog novog modela A1 objavljujući sve češće tizer fotografije ovog automobila. Osim snimka, koji je prije nekoloko dana osvanuo na internetu, na kojem se vidi jedan dio spoljasnjeg izgleda vozila, sada su se pojavile i fotografije kompletnog automobila. Nova generacija modela A1 ima dinamičniji dizajn od vozila kojeg mijenja, a neke spoljašnje detalje preuzeo je sa modela Q2, koji se odnose na širu rešetku hladnjaka i robusnije farove. Takođe, zadnje svjetlosne jedinice su sada u obliku slova „L“, agresivniji je izgled branika, zadnji difuzor, veći točkovi spolja, kao i sportski detalji poput upravljača i sjedišta u kabini. Karoserijom dominira digitalna instrument tabla, MMI infotejnment sistem sa ekranom osjetljivim na dodir kakav se nalazi na najnovijim modelima te kompanije, A6, A7, A8 i Q8.

 

 

Detalji oko otovra za vazduh u boji nam otkrivaju da će najmanji član game kompanije iz Ingloštata biti dostupan sa brojnim opcijama. Što se tiče motorizacija za sada je poznato da je ovaj model baziran na Volkswagen-ovoj MQB A0 platformi. Očekuje se manji rast u dimenzijama, a samim tim i veće međuosovinsko rastojanje, što će dovesti do više prostora u kabini za putnike na zadnjim sjedištima ali i u prtljažniku. Predviđa se da će ovaj automobil pokretati paleta motora a to su trocilindarični agregat zapremine jednog litra koji razvija 114 ks, kao i četvorocilindrični agregat radne zapremine 1,5 litara koji razvija 148 ks. Nešto kasnije će im se pridružiti i S1 performantna verzija ovog modela koja će posedovati dvolitarski turbo agregat koji razvija preko 250 ks, ali i koja ima Quattro pogon na svim točkovima. Njegova zvanična premijera je ovih dana dok će na svjetskom nivou biti predstavljen na Sajmu vozila u Parizu dok se u prodaji se očekuje krajem godine. 

Datum objave: 18/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook