Naslovna > Automobili > Audi > A1 > Novi A1 Sportback zvanično predstavljen
FOTO GALERIJA (6)

Audi

Novi A1 Sportback zvanično predstavljen

Model će pokretati nekoliko TFSI motora, a ponudu će otvoriti jednolitarski trocilindrični pogonski agregat sa 95 ks. Takođe, tu će se naći i četvorocilindrični motori sa 1,5 i 2,0 litre, a iz Audija je za sada rečeno da će vrh ponude biti motor koji će moći da razvija 200 ks...

Kompanija Audi nakon nekoliko najavnih fotografija zvanično je predstavila novu generaciju svog modela A1, tačnije A1 Sportback. Novi Audi biće dostupan samo sa petoro vrata a glavni audut mu je privlačan sportski izgled, napredna oprema te snažna i ekonomična TFSI motorizacija. Spoljašnji izgled vozila je mnogo agresivniji u odnosu na prethodnika gdje se ističe velika rešetka motora i upadljiva LED svjetla. Vozilo će kupcima biti dostupno u čak 11 boja sa mogućnošću kombinacije sa dvije različite boje unutrašnjosti. Tu su u veliki naplatci koji će se moći kombinovati zavisno paketa opreme koji se kupi. Dimenzije ovog modela iznose 4,03 x 1,74 x 1,41 m, a ponuda prostora unutar putničke kabine je povećana, kao i zapremina prtljažnika koja sada iznosi 335 litara. A1 će biti bogato opremljen hatchback, standardnu opremu čini 10,25-inčna digitalna instrumentna tabla, a uz nju tu je i 8,8-inčni MMI Touch središnji zaslon, kao i opcijski 10,1-inčni ekran.

 

 

Pored toga tu je i razna ostala bogata standardna i opcijska oprema s posebnim osvrtom na udobnost, komfor i infotainment. Kupcima će biti dostupne i razne mogućnosti tehničkog dotjerivanja ovog automobila. Ukupno će biti tri vrste ovjesa, dok Performance paket između ostalog donosi i snažnije kočnice. Novi A1 će biti opremljen sistemom održavanja vozila u traci, prilagodljivim tempomatom, upozorenjem na predstojeći sudar, automatskim kočenjem u nuždi, te sistemom Park Assist. Što se tiče motorizacije model će pokretati nekoliko TFSI motora, a ponudu će otvoriti jednolitarski trocilindrični pogonski agregat sa 95 ks. Takođe, u ponudi će se naći i četvorocilindrični motori sa 1,5 i 2,0 litre, a iz Audija je za sada rečeno samo da će vrh ponude biti motor koji će moći da razvija 200 ks. Većina motora će biti dostupna sa standardnim šestostepenim ručnim te opcijskim sedmostepenim automatskim mjenjačem, dok će verzija 40 TFSI biti dostupna isključivo sa šestostepenim S-tronic prenosom. Prodaja novog A1 Sportback će krenuti prije kraja ove godine, a cijene još nije poznata.

Datum objave: 19/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook