Naslovna > Automobili > Audi > A4 > Novi A4 i A6 dobijaju električne verzije

Audi

Novi A4 i A6 dobijaju električne verzije

Budućnost Audijevih limuzina A4 i A6 potpuno je električna, bar je tako prema riječima šefa kompanije Markusa Duesmanna, koji je nedavno prokomentarisao planove njemačkog brenda...

Sljedeća generacija Audijevih najpopularnijih limuzina A4 i A6 dobiće potpuno električne izvedbe. Markus Duesmann, šef kompanije, je u jednom intervjuu za njemački Menager Magazine najavio dolazak novih generacija 2023. godine, kada će se pogonskoj gami pridružiti i potpuno električna tehnologija. On ipak dodaje kako će nove generacije i dalje koristiti motore sa unutrašnjim sagorijevanjem, i to gotovo sasvim sigurno sve do 2030. godine. Dosadašnje informacije kada je u pitanju izgled novog A4 modela sugerišu da se radi o evolucijskom ažuriranju sa oštrim linijama, tako da ne treba očekivati radikalne dizajnerske promjene.

 

 


Šef Audija gleda na plug-in hibride kao zastarjelu tehnologiju bez puno budućnosti, te ne vjeruje da će ova tehnologija dobiti značajniju promociju od strane vlade, jer električna vozila postaju sve popularnija. Iz tog razloga, smatra da je brz prelazak na EV veoma važan za kompaniju, ali i pored toga, novi modeli će takođe ponuditi i plug-in izdanja. Audi takođe vrijedno radi na modelu Project Aretmis EV, za koje Duesmann kaže da limuzina ne bi trebalo da ide iznad A8, ili crossover iznad Q7 modela. To sugeriše da bi se moglo raditi o nešto pristupačnijem proizvodu, koji u serijskom izdanju stiže 2024. godine, dok će koncept biti predstavljen ove godine u Minhenu, koji zamjenjuje događaj u Frankfurtu.

Datum objave: 26/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook