Naslovna > Tehnika > Novi agregat mijenja AMG-ov?

Aston Martin

Novi agregat mijenja AMG-ov?

Britanski proizvođač radi na razvoju novog rednog šestocilidarskog agregata, koji će se koristiti u hibridnoj tehnologiji i koji bi trebao da zamijeni dosadašnji AMG V8...

Inženjeri iz Aston Martina rade na novom motoru koji će najverovatnije biti izveden iz 5,2-litarskog tvin-turbo V12 koji se trenutno koristi u DB11 AMR i DBS Superleggera, za sad ipak nema previše detalja, ali bi mogao biti elektrifikovan uz pomoć hibridne tehnologije koja je razvijana u modelu Rapide E.

 


Aston Martin u nekim svojim modelima trenutno koristi AMG-ov 4,0-litarski V8, a novi zamjenski motor bi se prvo trebao naći u modelu DBX. Inače, saradnja ovog britanskog proizvođača i Daimlera traje još od 2013. godine, a pored pomenutog Mercedesovog motora, korišćena je elektronika, kao i multimedijalni sistemi. Primjena pomenutog AMG-ovog motora se očekuje još nekoliko narednih godina, a posjedovaće ga i novi SUV DBX od naredne godine. Pored V8 Aston Martin će u DBX nuditi i V12, a hibridni pogon je planiran za početak sledeće decenije.

Datum objave: 19/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook