Naslovna > Automobili > Chevrolet > Corvette > Novi agregat za Corvettu

General Motors

Novi agregat za Corvettu

Iako će se nova Corvetta na tržištu naći tek za dvije godine, GM je objavio informacije o potpuno novom 6.2-litarskom agregatu koji će pokretati ovaj automobil

Američka ikona među automobilima u svojoj novoj generaciji dobit će i potpuno novi agregat, čije je detalje otkrio GM. Radi se o V8 motoru radne zapremine od 6.2 litra  sa 610 Nm obrtnog momenta i 450 KS kodnog imena LT1.

 

Ovaj agregat predstavlja petu generaciju među tzv. „Small Block V8“ motorima.  Osim što će se naći ispod poklopca legendarne Corvette, LT1 će se najverovatnije koristit u još nekim automobilima, najverovatnije u novom Chevrolet Silveradu i GMC Sierra pickup-u. Prema zvaničnim informacijama ovaj agregat će biti u mogućnosti Corvetti dozvoliti ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde. Osim što se radi o agregatu sa izuzetnim performansama LT1 je prema zvaničnom saopštenju „najštedljiviji agregat u klasi agregata od 450 KS“. Ekonomičnost mu garantuju sistem za deaktivaciju četiri cilindra, koji jednostavno ne rade kada nema potrebe za tim. Saopšteno je još da će ovaj agregat koristiti tehnologiju direktnog ubrizgavanja sa omjerom kompresije 11.5:1.  

Datum objave: 25/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook