Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Vito > Novi agregati i veća baterija

Mercedes Vito

Novi agregati i veća baterija

Redizajnirana verzija popularnog Mercedesovog „radnika“ Vita uz manje kozmetičke izmjene dobija nove pogonske agregate i veću bateriju u električnoj varijanti...

 

Mercedes Vito je restilizacijom dobio novi, atraktivniji izgled prednje maske, ali i novi dvolitarski pogonski agregat u rasponu jačine od 136 do 240 KS. Vito je po prvi put u svojoj proizvodnoj istoriji opremljen devetostepenom 9G Tronic automatskom transmisijom. Najslabije verzije koje nose oznaku Vito 100 i 114 su opremljene 1,7-litarskim pogonskim agregatom jačine 102 i 136 KS sa prenosom snage na prednju osovinu.

 

 

Najveću novost predstavlja i elektrifikovana varijanta pod nazivom eVito Tourer sa baterijom povećanog kapaciteta od 100 kWh koja mu omogućava autonomiju od čak 421 kilometar sa jednim punjenjem. Pogonsku jedinicu čini elektromotor sa 70 kW konstantne i 150 kW vršne snage. Ova pogonska jedinica je dostupna samo u puničkoj, odnosno Tourer, varijanti dok furgonska verzija posjeduje bateriju upola manjeg kapaciteta. Verzije sa dizelskim konvencionalnim pogonom će biti dostupne na tržištu od aprila, dok se električna varijanta očekuje u toku ljeta.

Datum objave: 12/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook