Naslovna > Automobili > Audi > A6 > Novi Audi A6 stiže iduće godine

Audi

Novi Audi A6 stiže iduće godine

Trenutno aktuelni Audi A6 bliže se kraju svog životnog puta. U pripremi je nova verzija koja će imati niz detalja za koncepta Prologue.

Iduće će godine Mercedes-Benz E Class, BMW serija 5 i Volvo S90 dobiti adekvatnog konkurenta koji stiže u vidu potpuno nove generacije Audija A6. Prema prvim informacijama Audi će konačno napustiti filozofiju ''Ruske lutke'', odnosno proizvodnju automobila koji se razlikuju samo po dimenzijama dok je dizajn potpuno isti. Većini je takav pristup dosadio pa je izgleda došlo vrijeme za radikalne promjene.

 

 


Odluku je potpisao Marc Lichte, novi šef Audijevog dizajna. Neki detalji na karoseriji bit će preuzeti sa atraktivno dizajniranog koncepta Prologue koji je služio za prikupljanje reakcija potencijalnih kupaca. Očekuje se da će nova svjetla postati novi zaštitni znak iduće generacije modela A6. Zahvaljujući modernoj tehnologiji u unutrašnjosti će se nalaziti najmanji mogući broj prekidača – sve će se komande odvijati preko velikih displeja osjetljivih na pokrete ruke. Karoserija će biti izvedena od laganih materijala velike čvrstoće dok će platforma podražavati sve vrste pogone uključujući i hibridni i potpuno električni. Poslije uhodavanja proizvodnje kupcima će se ponuditi Avant (karavan) i off-road verzija Allroad...

 

Datum objave: 28/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook