Naslovna > Automobili > Audi > A6 > Novi Audi A6 uskoro na tržištu
FOTO GALERIJA (4)

Audi A6

Novi Audi A6 uskoro na tržištu

Novi Audi A6 četvrte generacije predstavljen je ove godine na tržištu kao prvi automobil opremljen samoupravljajućim sistemom nivoa 3.

Ovaj model bi trebao imati premijeru na ženevskom salonu u martu ove godine, a zvanični tizer je pušten ranije. Prema izveštajima novi Audi A6 će posjedovati autonomiju nivoa 3, po ugledu na model A8  i digitalnu instrument tablu i dva ekrana po ugledu na model A7 Sportback. Samoupravljajući sistem nivoa 3 služi da obavlja sve vozne funkcije automobila potpuno samostalno, ali vozač ipak mora biti spreman u da preuzme kontrolu nad vozilom u svakom trenutku.

 


Novi Audi A6 će biti dostupan na tržištu opremljen četvorocilindarskim 2.0, šestocilindarskim V 3.0  i osmocilindarskim V 4.0, kao i dva plug-in hibridna pogonska sklopa. U toku 2019. godine na tržište bi trebala stići i verzija S6 sa 450 KS, a do 2020. i RS6, koji bi trebao biti pogonjen hibridnim pogonskim sklopom iz Porschea Panamere S E-Hybrida, odnosno kombinacijom elektromotora i osmocilindarskog V 4.0  twin-turbo sa 680 KS i obrtnim momentom od 850 Nm. Iako je Audi posvećen svom tradicionalnom dizajnerskom pristupu prema tekućim modelima, očekuje se da će novi A6 dijeliti niz zajedničkih detalja sa potpuno novim Audi modelima kao što su A8 i A7. Na prednjem dijelu vozila će upadljivo dominirati prepoznatljiva šestougaona rešetka, a sa svojim elegantnim svjetlosnim elementima sličnost će dijeliti sa modelom A4.

Datum objave: 24/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook