Naslovna > Automobili > BMW > X7 > Novi BMW X7 iPerformace Concept

BMW

Novi BMW X7 iPerformace Concept

U skladu sa ranijim obećanjima BMW će u Frankfurtu otkriti veliki SUV kodne oznake X7.

Uvijek ima onih koji žele više i veće a takvima je BMW namijenio novi model X7 koji će se iduće sedmice u Frankfurtu pojaviti u konceptnom izdanju.
Na fotografijama se može vidjeti da se radi o ogromnom automobilu. Dovoljno je pogledati rešetku hladnjaka motora koja dolazi u obliku glomaznih BMW-ovih ''bubrega''. Obzirom da se ciljna grupa nalazi u SAD-u jasno je da se žele preoteti kupci koji se rado odlučuju sa Cadillac Escalade.
Obzirom da na vanjskoj strani karoserije nema pretjerano mnogo futurističkih detalja slobodni smo da će finalna verzija koja se očekuje u Ženevi biti identična.

 


Unutrašnjost obiluje displejima koji mijenjaju instrumente i veliki broj prekidača. Iako sve djeluje kao u svemirskom brodu recimo da su takva i slična rješenja već postala uobičajena u auto – industriji. 
Ispočetka se nagađalo da će BMW X7 koristiti pogonske sklopove koji se već koriste u svim većim modelima. Ali, obzirom na trenutno raspoloženje prema očuvanju životnog okoliša sada se spominje hybridna tehnologija sa plug-in sistemom punjenja baterija. Isti se sistem koristi u modelu 740e.
Kasnije će u ponudi još tri motora u rasponu od motora sa 6 cilindara postavljenih u liniji preko V6 pa sve do V8 agregata.

 

Datum objave: 07/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook