Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Novi član porodice

VW Golf GTI Clubsport

Novi član porodice

Sa novog Golfa GTI su upravo „spale maske“, a sudeći prema najnovijim fotografijama nastalim na stazi Nurburgringa Volkswagenovi inžinjeri naporno rade na razvoju novog člana osme generacije...

Po svemu sudeći ovo bi mogao biti novi VW Golf GTI Clubsport, koji bi trebao biti predstavljen tokom ove godine, po performansama pozicioniran za stepenicu niže od Golfa R, a stepenicu iznad standardne verzije GTI.

 

 

 

Iako R verzija već duže vrijeme predstavlja vrhunac Golfove ponude sa pogonom na sva četiri točka, GTI Clubsport će imat pogon na prednju osovinu i manju težinu, a istovremeno će imati nekoliko izmjena u odnosu na standarnu GTI varijantu. Na fotografijama se može primjetiti novi, veći krovni spojler, novi izduvni sistem ovalnog oblika, ali i novi naplaci sa ventilirajućim kočionim diskovima i niže spuštena šasija.

 

 

 

 

Prema informacijama ovaj model bi trebao biti opremljen dvolitarskim turbo benzincem EA888 od oko 300 KS koji se putem šestotepenog manuelnog ili sedmostepenog DSG automatskog mjenjača prenose na prednju osovinu. Zvanična prezentacija Golfa GTI Clubsport je trebala biti na tradicionalnom godišnjem okupljanju ljubitelja VW Golfa pored jezera Worthersee u Austriji. Ovaj događaj najavljen za mjesec maj je otkazan zbog trenutne pandemije korona virusa, a alternativna promocija ovog modela bi se mogla očekivati u narednih nekoliko sedmica.

 

Datum objave: 15/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook