Naslovna > Automobili > Volkswagen > Nivus > Novi crossover

VW Nivus

Novi crossover

Predstavljanje Volkswagenovog modela Nivus će biti uskoro, a brend je objavio teaser koji otkriva detalje o novom vozilu....

 

Novi crossover, koji obrisima liči na model Polo, neće previše odstupati od dizajnerskog jezika kompanije Volkswagen. Zapravo novi model dobija dosta stilova od T-Crossa, ali sa proširenim prtljažnim prostorom i zakošenom linijom krova što mu daje ljepši profil od uzora. Na prednjem i zadnjem kraju vozila će se naći novi stilizovani VW logo. Video teaser prikazuje i dijelove unurašnjosti koja je bogatija od T-Crossove, sa novim multimedijalnim sistemom koji se ističe na kontrolnoj tabli, što sugeriše da će Nivus posjedovati asistenciju prilikom parkiranja. start-stop sistem i elektično otvaranje vrata prtljažnika. Upravljač je kao u modelu T-Cross sa novim VW amblemom.

 

 

Južnoamerički odjel kompanije Volkswagen je već objavio tehničke detalje Nivusa, otkrivajući da će ovaj mali coupe crossover biti pogonjen jednolitarskim TSI agregatom. Na raspolaganju kupcima će biti šestostepeni automatski prenos u varijanti sa 126 KS i šestotepeni manuelni mjenjač u varijanti sa 114 KS. VW Nivus bi ove kodine krenuo sa prodajom na brazilskom tržištu gdje će se i proizvoditi, a naredne godsine je u planu isporuka na evropsko tržište. Da li će se Nivus naći i na sjevernoameričkom tržištu za sada nije poznato.

 

 

Teaser za novi model možete pogledati ovdje: https://youtu.be/9hKEEGDyczQ

Datum objave: 16/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook