Naslovna > Automobili > Aston Martin > DBS > Novi DBS Superleggera pokazao lice

Aston Martin

Novi DBS Superleggera pokazao lice

Prednjim dijelom automobila dominira veća crna rešetka hladnjaka, ispod koje je smješten crni spliter izrađen od ugljeničnih vlakana koji povezuje dva velika usisnika za vazduh...

Fotografije novog Aston Martina DBS Superleggera osvanule su na internetu i prije zvanične premijere. Snimak na kojem se vidi ovaj novitet nastao je tokom privatnog predstavljanja ovog modela u Aziji. Prema onom što se može vidjeti model će izgledati ekstremnije od Aston Martina DB11. Prednjim dijelom vozila dominira veća crna rešetka hladnjaka, ispod koje je smješten crni spliter izrađen od ugljeničnih vlakana koji povezuje dva velika usisnika za vazduh. Oni su smješteni sa bočnih strana branika.

 

 

Osim toga tu je još i jedinstveni poklopac motora kao i novi farovi. Što se bokova tiče, oni su opremljeni proširenim pragovima i izduvnicima vazduha iza prednjih točkova. Bočni retrovizori su ofarbani u crnu boju i savršeno se uklapaju u spoljašnji dizajn automobila. Kada je riječ o enterijeru, novi Superleggera će biti opremljen komponentama od ugljeničnih vlakana, i novim infotejnment sistemom koji je „uzet“ od Mercedesa. Što se mehanizacije tiče, novi DBS Superleggera poseduje V12 agregat radne zapremine 5,2 litara koji razvija oko 700 ks. Ako je to tačno, to znači da će DBS razvijati oko 70 ks više od modela DB11 AMR. Očekuje se da zvanična premijera ovog modela bude održana sljedećeg meseca, a nakon njega će biti predstavljena i verzija Volante sa otvorenim krovom. 

Datum objave: 26/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook