Naslovna > Vijesti > Novi detalji otkriveni uoči premijere

Volkswagen Transporter

Novi detalji otkriveni uoči premijere

Transporter sedme generacije je pred vratima, a u Volkswagenu su odlučili otkriti nekoliko teaser slika i važne informacije o novom modelu...

Proizvođač iz Wolfsburga uveliko priprema sedmu generaciju svog popularnog kombija, a u sklopu medijske kampanje je ovaj put bilo znatno više materijala i teaser slika u odnosu na prethodnih par generacija. Posljednje vijesti nam dolaze o putničkoj kabini gdje će se u drugi i treći red sjedišta moći smjestiti do pet putnika, a moguća će biti i rotacija drugog reda za 180 stepeni. Najveću novost predstavlja shift by wire tehnologija, pa se umjesto ručice, pored upravljača nalazi prekidač automatskog mjenjača. Enterijer će mnoge elemente preuzeti iz novog Golfa, a na centralnoj konzoli će dominirati 10-inčni displej infotainment sistema. DSG mjenjač i elektronska ručna kočnica će biti dio standardne opreme, što oslobađa veliku količinu prostora na prednjim sjedištima i omogućava lagan ulazak i slobodan prolaz između prvog i drugog reda sjedišta.

 

 


Na fotografijama je prikazana i atraktivna Bulli varijanta u dvije boje karoserije, a prednje svjetlosne grupe povezuje LED traka, standardna za nove modele njemačkog proizvođača. T7 Multivan će biti baziran na Volkswagenovoj MQB platformi, što znači da će biti kompatibilan sa velikim brojem benzinskih, dizel i plug-in agregata, od kojih će neki biti preuzeti sa Golfa osme generacije. Iz Volkswagena su naglasili da će objaviti još fotografija i detaljnije informacije do premijere, koja se očekuje za mjesec dana. T7 će biti predstavljen samo u Multivan/Bulli putničkoj varijanti, dok će za poslovne korisnike za sada ostati u ponudi Transporter prethodne generacije.

Datum objave: 28/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook