Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > V Klasa > Novi električni avanturista

Mercedes EQV

Novi električni avanturista

Mercedes je objavio cijene svog drugog električnog modela, luskuznog minibusa EQV...

EQV je dostupan u tri nivoa opreme – Sport, Sport Premium i Sport Premium Plus. Ulazni nivo opreme Sport sadrži 17-inčne aluminijumske naplatke, LED prednja svjetla, kameru za vožnju unazad, električna klizna vrata, ambijentalnim osvjetljenjem kabine i najnovijim 10-inčnim infotaiment sistemom MBUX. Cijena ovog početnog modela iznosi oko 78.126 eura.

 

 

 

Srednji nivo Premium Sport košta oko 80.560 eura a sadrži kameru sa uglom snimanja od 360 stepeni, sklopive stoliće za zadnja sjedišta, intergraciju pametnih telefona i memorijsko  podešavanje za prednja sjedišta, upravljač i retrovizore. Tu je takođe i niz „modnih“ dodataka kao što je crna rešetka hladnjaka, akcenti u zlatno-rozoj nijansi i tamno plave kožne presvlake. Cijena najvišeg nivoa Sport Premium Plus iznosi oko 85.290 eura i od opreme sadrži nadogradnju srednjeg nivoa opreme sa jedinstvenim naplacima od 18 inča, vazdušnim ovjesom i vrhunskim Burmester Surround stereo sistemom.

 

 

 

 

EQV pokreće baterija od 90 kWh uparena sa elektromotorom u prednjem dijelu vozila koji isporučuju 204 KS pri 364 Nm obrtnog momenta. Prema tvrdnjama Mercedesa maksimalni domet sa jednim punjenjem baterije iznosi oko 340 kilometara, a kada se priključi na komercijalno dostupan najbrži punjač baterija se napuni od 10% na 80% kapaciteta za samo 45 minuta.

 

 

 

 

 

 

Tu je i regenerativni podesivi sistem kočenja koji prikuplja energiju nastalu prilikom zaustavljanja i pohranjuje u bateriju. U svom najvišem nivou opreme prema riječima proizvođača moguće je voziti EQV bez korištenja papučice kočnice. Baterija je postavljen u podu vozila, što znači da nema razlike u zapremini unutrašnjeg prostora u odnosu na konvencionalnu V-Klasu.

Datum objave: 30/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook