Naslovna > Automobili > Ford > Transit > Novi električni kombi sa dometom do 380 kilometara

Ford E-Transit Custom

Novi električni kombi sa dometom do 380 kilometara

Iako je danas objavljeno, proizvodnja E-Transit Customa neće početi do 2023. Montaža će se obaviti u pogonu Ford Otosan u Kocaeliju u Turskoj gdje će se takođe proizvoditi potpuno električni Volkswagen Transporter sljedeće generacije.

Ford Pro, komercijalni ogranak Blue Oval-a osnovan 2021. godine, prvi je „tizovao“ svoj novi električni kombi u drugoj polovini aprila. U tom trenutku većina je vjerovala da LED svjetlosna traka pripada Tourneo Customu bez motora s unutrašnjim sagorijevanjem. Međutim, to zapravo nije slučaj jer je EV u pitanju E-Transit Custom, koji se nalazi ispod većeg E-Transita.

 

 

 


U poređenju sa Transit Custom, najveće promjene su primjenjene na prednjoj strani gdje E-Transit Custom dobija sjajnu rešetku sa strane potpuno redizajniranih LED farova. Desna strana branika sadrži priključak za punjenje, dok se na lijevoj strani rešetke nalazi oznaka "E". Nova grafika svjetala je preslikana pozadi gdje su oznake "E Transit" i "Custom" zatamnjene.

 

 

 

Ford ostaje tajan u vezi tehničkih specifikacija, samo kaže da E-Transit Custom može preći do 380 kilometara između punjenja. Imajte na umu da brojka dometa nije konačna, već je to procjena kompanije zasnovana na WLTP ciklusu. Ostaje da se vidi da li će koristiti istu bateriju od 68 kWh kao i E-Transit. Znamo da podržava DC brzo punjenje, što u slučaju njegovog većeg brata iznosi 115 kW.

Datum objave: 09/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook