Naslovna > Automobili > Audi > Q4 > Novi električni SUV u gami

Audi

Novi električni SUV u gami

Na sajmu automobila u Ženevi koji je juče po 89. put otvorio svoja vrata predstavljen je model Q4 e-tron sa električnim pogonom...

Novi Audi stiže sa konvencionalnim dizajnom, bez obzira što se ispod njegovog poklopca motora ne krije tradicionalni agregat sa unutrašnjim sagorijevanjem, već elektromotor. Pošto se radi o koncept modelu, na vozilu se mogu uočiti masivni točkovi, koji će vjerovatno u serijskoj proizvodnji biti nešto manjeg prečnika. Za 4x4 pogon su zadužena dva elektro motora koji zajedničkim snagama raspolažu sa 306 ks, zahvaljujući čemu će ovaj automobil od 0 do 100 km/h stići za samo 6,3 sekunde, pri maksimalnoj brzini od 180 km/h. Za autonomiju od 450 km zaslužne su baterije kapaciteta 82 kWh, koje će se moći napuniti do 80% za samo 30 minuta na brzom punjaču.

 


U unutrašnjosti vozila će se naći dovoljno mjesta za komfornu vožnju putnika, zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 2,77 m. Enterijerom dominira veliki 12,3 inčni ekran na centralnoj konzoli, a fizičke komande svedene su na minimum. Proizvodnja Q4 e-tron modela bi trebala početi krajem naredne godine, a produkcijska verzija se ne bi trebala mnogo razlikovati od predstavljenog koncepta.

Datum objave: 06/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook