Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Evoque > Novi Evoque premijerno u Beogradu

Land Rover

Novi Evoque premijerno u Beogradu

Posjetioci 54. Sajma automobila u beogradu pored mnogih svjetskih brendova imaju priliku da do kraja marta vide kompletnu gamu Land Rover vozila, kao i tri Jaguaraova automobila...

Svoju evropsku premijeru Range Rover Evoque imao je na beogradskom sajmu automobila, dok se većina drugih modela ove kompanije smještena na štandu British Motorsa u hali 1, mogla vidjeti u Ženevi. Ovaj SUV je zasnovan na novoj mehaničkoj platformi sa unaprijeđenom tehnologijom Terrain Response 2, koja po svim podlogama pruža optimalno ponašanje u vožnji, vozaču omogućava lako i jednostavno rukovanje, a putnicima nudi visok komfor. Podržana je i elektrifikacija, pa će se Evoque po prvi put naći u hibridnom i električnom izdanju.

 

Kada je u pitanju paleta SUS motora, automobil stiže sa standardnim benzinskim i dizel agregatima, radne zapremine 2.0 litra. Dizelaš će raspolagati sa 150 i 240 konjskih snaga, dok će se benzinac moći pohvaliti sa 240 i 300 ks, dok je za prenos snage zadužen automatski ZF mjenjač sa devet stepeni prenosa. Zahvaljujući klirensu od 212 mm, ovo vozilo će bez problema moći da prođe kroz vodu dubine do 600 milimetara. Uz ovaj model, British Motors je u Beogradu izložio i ostale poznate Land Roverove modele: Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport i Range Rover Velar, a beogradskoj publici je po prvi put prikazan Jaguar I-PACE, koji je nedavno proglašen Automobilom godine u Evropi za 2019. Na istom štandu sa znakom velike mačke, predstavljeni su modeli Jaguar F-PACE i E-PACE.
 

Datum objave: 27/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook