Naslovna > Automobili > Fiat > 500 > Novi FIAT 500 sa četvoro vrata

FIAT

Novi FIAT 500 sa četvoro vrata

FIAT 500 predstavljen prije 8 godina ostvario je odlične prodajne rezultate na svim tržištima. U pripremi je nasljednik sa parom vrata više.

Kada se prije 8 godina, tačno 50 godina o predstavljanja prve generacije FIAT-a 500, u Torinu otkrio novi model 500 odmah je nastalo oduševljenje. Retro dizajnirana karoserija imala je idealne proporcije koje su budile asocijacije na pet decenija star original.
Iako se ispod karoserije nalazi sasvim nova tehnologija i drastično drugačija konfiguracija (sada motor i pogon naprijed) kupaca nije nedostajalo. To pak potvrđuje činjenicu da odijelo ipak čini čovjeka...

 


Prema novim informacijama nasljednik se priprema za 2019. Logično, novi će model doći na potpuno novoj platformi koju će dijeliti mnogi FIAT-ovi modeli.
Najveća je novost svakako rastegnuta karoserija na kojoj će se nalaziti dva para vrata. To pak nije nikakva posebna novost jer je prva generacija FIAT-a 600 imala verziju sa četvero vrata. U to doba koristila se oznaka Multipla. Kao što znamo kasnije se ista oznaka koristila za čudno dizajnirani MPV.
Nasljednik sadašnjeg FIAT-a 500 nosit će oznaku 600 dok će kraća verzija zadržati brojčanu oznaku 500.

 

Datum objave: 05/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook