Naslovna > Automobili > Fiat > 500 > Novi „Fićo“ stigao u Srbiju - Ekskluzivna premijera na BG Car Show

Fiat 500

Novi „Fićo“ stigao u Srbiju - Ekskluzivna premijera na BG Car Show

Na predstojećem BG Car Show, koji će se održati od 12. do 15. maja, Fiat će ekskluzivno predstaviti Novi 500, ikonu tehnologije i stila, elegantnog dizajna i najnovijih tehničkih rješenja – sa električnim pogonom i baterijom velikog dometa...

Sa drugom generacijom, lansiranom 2007. godine, Fiat 500 je uveo koncept lifestyle karaktera i šarma u gradski automobil, postajući ikona italijanske mode i stila koja je osvojila svijet. Sada nastupa nova era i vrijeme da novi Fiat 500 iskoristi svu svoju popularnost da inspiriše promjene i postane dio rješenja, u duhu slogana „Održivost za sve“. Fiat je društveno relevantniji nego ikad. Ovaj model je prvi potpuno električni model italijanske marke koji je za vrlo kratko vrijeme postao i najprodavaniji model u svojoj klasi u Evropi. Novi 500 implementira buduću mobilnost na italijanski način, spajajući značajno naslijeđe dvije prethodne generacije. Novi 500 je ono što jeste - kultni gradski automobil istih stilskih proporcija i prepoznatljivog dizajna, auto koji je obilježio cijelu jednu epohu. Istovremeno je klasičan i moderan, ukorijenjen u 65 godine istorije.

 

 

 


„U vrijeme kada se očekuje da mobilnost bude održivija i povezanija, treća generacija modela 500 je u prvom planu, donoseći sa sobom ponovo elegantan dizajn i vrhunsko zadovoljstvo u vožnji. Novi 500 donosi i revoluciju u vidu nečega kultnog i lijepog, ali i „reinkarnaciju“ duha koja može da inspiriše obnovu. Radost života usmjerava se i u jednu novu dimenziju električne gradske mobilnosti. Kako smo svi pozvani da stvorimo bolju budućnost, preuzima se izazov i predstavlja porodični dragulj: potpuno električni Novi 500, sada u vidu pretpremijernog predstavljanja proizvoda i na tržištu Srbije“, rekao je Igor Ševo, komercijalni direktor u kompaniji FCA Srbija.

 


Izloženi primjerak je u ekskluzivnoj Celestial Blue troslojnoj plavoj boji sa svjetlima u punoj LED tehnologiji i alu-felnama prečnika 17 inča. Icon paket opreme podrazumijeva elegantnu unutrašnjost u stilu visoke mode, sa Technowood materijalom na komandnoj tabli čija tekstura ima izgled prirodnog drveta. Veliki multimedijalni displej dijagonale 10,25 inča i displej instrumenata od sedam inča sastavni su dio standardne opreme, koja još uključuje Keyless Go sistem, bežično punjenje telefona, automatsko aktiviranje dugih svjetala i ekskluzivni panoramski krov.

 


U odnosu na prethodnika je šest centimetara širi i isto toliko duži. Međuosovinsko rastojanje je produženo za dva centimetra, dok su točkovi veći i pomjereni u same uglove karoserije, pružajući mu snažniju personalnost i više komfora uprkos tome što je njegova dužina ostala ispod četiri metra. Novi 500 ima potpuno novu i elegantnu unutrašnjost, sa referencama na elemente prve generacije. Jednostavnost kao lajtmotiv, ali uz primjenu vrhunske tehnologije. U potpuno ravnom podu smještene su litijumske baterije koje ne ugrožavaju kapaciteta prtljažnika.

 

Datum objave: 11/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook