Naslovna > Automobili > Maserati > Ghibli > Novi Ghibli

Maserati

Novi Ghibli

Za početak, Ghibli posjeduje izuzetno zanimljiv dizajn, u šta ćemo imati priliku da se uvjerimo nakon njegovog premijernog prikazivanja na nadolazećem sajmu automobila u Šangaju…

Konačno je službeno. Samo nekoliko dana nakon što su internet prepravile fotografije novog Ghiblija, Maserati je i službeno prikazao svoju novu, sportsku limuzinu.

 

Ghibili je zamišljen kao manja verzija modela Quattroporte, čija je najnovija generacija imala svoju premijeru početkom ove godine. Novi Ghibli, koji će zvanično da bude prikazan u Kini, ostatak svijeta je već zadivio svojim interesantnim dizajnom.Novi Ghibli je luksuzna, sportska limuzina, koja je zasnovana na platformi modela Quattroportea.

 

Međutim, ova limuzina sa četvoro vrata ipak je kraća za pet metara. Ono što je zasada sigurno jeste da će ovaj novi model da od modela Quattroporte preuzme „Q4“ pogon, odnosno pogon na sva četiri točka. Ovaj novitet u svijetu automobila pokretaće dvije verzije njegovog 3.0 litarskog V6 benzinca, te dizelaša iste zapremine, što ujedno predstavlja i prvi dizelski motor koji je ovaj brend ikada ugradio u svoje automobile.Mjenjač će da bude standardno automatski, 8-stepeni, a spominje se i novi, 6-stepeni ručni mjenjač.

 

Više tehničkih detalja o ovom automobilu možemo očekivati nakon zvanične prezentacije novog modela Ghibli, koja će se dogoditi na sajmu automobila u Šangaju.Dok čekamo više informacija, ostaje nam samo da uživamo u fotografijama najmanjeg Maserati modela.

Datum objave: 10/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook