Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Novi Hyundai i20

Predstavljanje na BiH tržištu

Novi Hyundai i20

Jedn od najzanimljivjih „malih“ automobila, koji u odnosu na prethodnika pravi veliki iskorak u pogledu motorizacije, dizajna i tehnoloških dostignuća, zvanično je predstavljen u prodajnom centru Hyundaija na Šipu, u Sarajevu ...

Na prezentaciji novog Hyundaijevog modela, na kojem je bio veliki broj novinara iz BiH, čelnici kompanije su u nekoliko navrata naglašavali dvije stvari. Prva od njih je da je novi i20 u potpunosti europski proizvod, dizajniran u Njemačkoj, a proizvodi se u Turskoj, te kao takav odgovara na visoke izazove „publike“ Starog kontinenta. Druga stvar koja prati novi Hyundaijev model tiče se njegove prostranosti u unutrašnjosti, čime i20 u klasi malih, kompaktnih automobila konkurenciju ostavlja iza sebe. Obilje prostora u enterijeru je rezultat novih dimenzija ovog vozila, koje je sada 4.035 mm dugo i 1.734 mm široko. Uz to, možda i važniji je podatak da je međuosovinski razmak narastao na 2.570 mm. Zato ne treba čuditi što i20 nudi 326 litara prtljažnog prostora, što je na nivou većih automobila. Uz to, prtljažnik ima duplo dno, nekoliko praktičnih pregrada i mogućnost proširenja na 1042 litra u slučaju „obaranja“ zadnjih sjedišta.

 

Hyundai je za novi i20 ponudio četiri motora, i to dva benzinska i dva turbodizelska. Ulazni model je opremljen 1.2 MPI benzincem koji razvija 84 KS. Uz osnovni Economic paket opreme, koji sadrži stavke poput klima uređaja, zračnih jastuka pa čak i električno podesivih i grijanih vanjskih ogledala, Hyundai i20 sa ovim agregatom košta 22.990 KM. Hiljadu konvertibilnih maraka više treba izdvojiti za isti paket opreme sa jačim, 1.4-litarskim benzincem sa 100 KS. Osim bezinaca u ponudi su i dizelaši. Mali 1.1-litarski CRDI sa 75 KS, uz prosječnu potrošnju od 4 litra, uz osnovni paket opreme košta 25.990 KM. Veći dizelaš je 1.4-litarski agregat sa 90 KS, sa deklarisanom potrošnjom od 4,1 litrku, a njegova ulazna cijena je 26.990 KM.

 

Sa zadovoljstvom možemo reći da smo odmah po predstavljanju ovog modela pripremili značajne olakšice potencijalnim kupcima, koje se ogledaju o značajnim popustima. 1.500 KM je naš redovan popust, a za gotovinsko plaćanje dajemo dodatne 3.000 KM popusta za novi Hyundai i20. Kada je u pitanje finansiranje za ovaj model pripremili smo kamatnu stopu od samo 3,99 % - rekla je Amra Makan, marketing menager u kompaniji Hyundai Auto BH. S obzirom da domaće tržište novih vozila još uvijek nije ušlo u ozbiljniju fazu oporavka od ekonomske krize, prodajni planovi za novi i20 nisu preambiciozni. Cilj je u ovoj godini plasirati osamdeset jedinca, što u kompaniji Hyundai Auto BH smatraju realnim.

 

Datum objave: 13/02/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook