Naslovna > Automobili > Hyundai > i30 > Novi Hyundai i30

Hyundai

Novi Hyundai i30

Novi Hyundai i30 službeno će biti otkriven u Parizu na tamošnjem Motor Showu. Uz moderniji izgled stiže dosta nove tehnologije.

Na osnovu fotografija lako je zaključiti da nova generacija Hyundaia i30 donosi potpuno novi dizajnerski potpis. Obzirom na trenutne trendove u auto industriji sa sigurnošću se može pretpostaviti da će svi budući modeli korejskog proizvođača automobila dijeliti slična dizajnerska rješenja, pogotovo masku motora.
Dizajn karoserije razvijen je u Evropi. Dužina od 4,340 mm uz pripadajući međuosovinski razmak upotpunosti odgovaraju kompaktnoj klasi automobila gdje i30 i pripada. U odnosu na još uvijek aktuelnu generaciju nova je duža za 40, šira i niža za 15mm. Pretpostavljamo da će uživo novi i30 izgledati više sportski nego što je sada slučaj. Zapremina prtljažnika je 395 litara s tim da se potpunim obaranjem zadnje klupe oslobađa zapremina 1.031 litara.
Unutrašnjost je dosta modernija od sadašnje. Kao opcija nudit će se 8 inčni kolor displej osjetljiv na dodir dok u sklopu standardne opreme dolazi displej dijagonale 5 inča. Skuplji paketi opreme dolaze sa svim onim što bi vozač i ostali putnici mogli poželjeti. Tu je i grijanje volana...

 


Kada se novi Hyundai i30 usporedi sa konkurentima: VW Golf, Ford Focus, Renault Megane, Opel Astra i drugi može se vidjeti da ni po čemu ne zaostaje za njima. Isto se odnosi na sigurnosnu opremu i sisteme za aktivnu i pasivnu sigurnost.
Na startu prodaje naći će se tri dizelska i isto toliko benzinskih motora. Bazni benzinski motor dolazi u vidu atmosfersog 1.4 sa 100 KS. Iznad njega je 1.0 litreni Turbo sa 120 KS dok se na vrhu ponude nalazi 1.4 T-GDI snažan 140 KS.

 

 


Snaga dizelaša kreće se u rasponu 95-134 KS.
U ponudi mjenjača nalaze se manuelni mjenjači sa 6 stepeni prenosa i automatski sa dvije spojke DCT sa 7 stepeni prenosa.

Datum objave: 28/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook