Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Novi i20 WRC spreman za novu sezonu

Hyundai

Novi i20 WRC spreman za novu sezonu

Hyunadi nastavlja sa velikim ulaganjima u WRC Šamionat gdje je prošle godine ostvario zavidne rezultate.

Za iduću WRC sezonu sezonu Hyundai očigledno ima velike ambicije. Za napad na vrh spremili su model i20 Coupe koji bi u odnosu na dosadašnju verziju trebao biti znatno agilniji na svim poljima bitnim za reli takmičenja.
Novi su propisi stupili na snagu pa su šanse svih ekipa tim veće jer svi počinju od praznog lista papira. Kao što smo već pisali koncern Volkswagen se naprasno povukao iz WRC Šampionata i to poslije četvrte osvojene titule. Mnogi baš tu vide svoju priliku jer jedna od najjačih ekipa jednostavno neće biti tu.

 


U igru sljedeće godine u punom angažmanu ulazi i Toyota pa se već sada čini da će šampionat biti dosta zanimljiv.
Po novim propisima WRC automobili bit će jači za 80 KS a imat će i znatno efikasniju aerodinamiku pa se očekuje osjetno poboljšanje performansi.
Cilj novih propisa je vračanje na staru slavu WRC kada su carovali automobili grupe ''B''. Za razliku od tada kada je sigurnost bila, najblaže rečeno, nikakva danas je situacija drastično drugačija pa ima opravdanja za podizanje maksimalne snage.
Tek podsjećanja radi recimo da je Hyndai osvojio dvije pobjede i 10 podija što je odlična najava za vremena koja tek dolaze. 


 

Datum objave: 02/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook