Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > SL > Novi izgled enterijera za budući SL model

Mercedes-Benz SL

Novi izgled enterijera za budući SL model

Mercedes je predstavio unutrašnji izgled i dizajn novog SL modela sa zanimljivim rješenjima poput 2 + 2 rasporeda sjedišta presvučenih crnom kožom, podesivog centralnog infotainment ekrana te brojnih drugih detalja, sve u cilju dizajnera da enterijer prilagodi i usmjeri na vozača...

Njemački proizvođač za sada je oficijalno predstavio samo izgled kabine nove generacije SL automobila, dok trenutno informacije o spoljašnjem dizajnu i mehaničkim osobinama dobijamo samo iz špijunskih fotografija i nepotvrđenih spekulacija. Unutrašnjost kabine odlikovaće par istaknutih rješenja i brojne sitne novine. Po prvi put od 1989. godine i R129 modela, u Mercedesu su se odlučili da unutrašnjost novog SL-a krasi 2+2 simetrični raspored sjedišta. TKožna sjedišta će u ovakvom rasporedu nuditi više prostora za putnike, naročito nazad, što će ovom modelu dati na komfornosti i učiniti ga idealnim za duža putovanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokpit je po riječima dizajnera, kreiran kao spoj analogne geometrije i digitalnih rješenja. Sa tim ciljem iza upravljača nalazi se 12.3-inčna intrumentalna tabla, integrisana u trodimenzionalnu ploču insprisanu vazduhoplovstvom. Istom temom inspirisani su i četiri otvora za vazduh koji imaju oblik turbinskih mlaznjaka. Centralni položaj konzole, zauzima 11.9 inčni infotainment osjetljivi na dodir ekran koji se može vertikalno prilagođavati u slučaju kada sunčeva svjetlost smanjuje vidljivost. Ovaj detalj savršeno se uklapa u namjeru proizvođača da dizajn novog SL. bude usmjeren na vozača, obzirom da je vožnja sastavni i nezamjenjiv dio kod ovog modela. Trenutno pored nedostupnosti informacija o spoljašnjosti i mehaničkim osobinama, nema ni poznatih saznanja o tome kada će ovaj SL biti dostupan za kupce niti koliko će koštati. 

 

Datum objave: 15/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook