Naslovna > Automobili > Mini > Clubman > Novi JCW Clubman AWD

NINI

Novi JCW Clubman AWD

MINI je predstavio evropske specifikacije modela John Cooper Works Clubman. Nova verzija napredna je u svim segmentima pa se ne može očekivati akcijska cijena.

Pečat ionako specifičnoj karoseriji daje šest vrata. Umjesto standardnih petih vrata ugrađena su dvostruka kao na nekim dostavnim vozilima. Dizajneri kažu da je takvo rješenje znatno pogodnije za svakodnevnu upotrebu...
John Cooper Works Clubman je prvi MINI koji je uparen sa 2.0 litrenim motorom snažnim 231 KS. Oznaka ALL4 i laicima otkriva da se radi o pogonu na sva 4 točka.
Kao standard dolazi manuelni mjenjač sa šest stepeni prenosa. Uz nadoplatu može se dobiti automatska transmisija sa 8 stepeni prenosa. Bez obzira na odabrani mjenjač performanse su iste- ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,3 sekundi i maksimalna brzina 238 km/h.

 


Ispod karoserije se nalazi najmodernija tehnologija koja se može naći na tržištu. Svi sigurnosni sistemi i asistencije vozaču dopuštaju skoro autonomnu vožnju...Po svemu sudeći maksimalne ocjene na NCAP testu su već osigurane.
Unutrašnjost je opremljena vrhunskim materijalima i bogatim paketima opreme. To podrazumijeva i veliki centralni displej. U standardnoj verziji je dijagonale 6,5 inča dok se u nadoplatu dobiva onaj sa dijagonalom 8,8 inča.
Kao glavni konkurent John Cooper Works Clubmana navodi se VW Golf R Estate.

Datum objave: 17/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook