Naslovna > Automobili > Nissan > Juke > Novi Juke stiže naredne godine

Nissan

Novi Juke stiže naredne godine

Predstavljanje novog Nissanovog modela se prolongira za narednu godinu, iako je prvobitno bilo očekivano da će druga generacija Juke modela svoju premijeru imati tokom jeseni ove godine...

Nasljednik kompaktnog japasnskog SUV modela biće predstavljen tokom ljeta 2019. godine. Prva generacija malo koga je ostavila ravnodušnim, njegov neobični izgled je izazvao pažnju javnosti. Jedni su smatrali da uopšte nije privlačan, a drugim je ipak bio privlačan i poseban jer se izdvajao iz mase  drugih autombila, koji su uglavnom rađeni na isti kalup. Biti različit od drugih nekad može imati mnogo više prednsoti, Nissan je to dokazao prodajom ovog modela u preko milion primjeraka tokom osam godina.

 


Fabrika u Velikoj Britaniji marljivo radi na izradi ovog automobila za evropsko tržište. Iako je skoro već jednu čitavu deceniju u prodaji, nekih većih dizajnerskih promjena još nema, dok su sa tehnološke strane one uveliko prisutne. Bilo kako bilo, ovaj mali crossover je i dalje veoma popularan među kupcima. Druga generacija dolazi sa Renault-Nissan CMF-B mehaničkom platformom i savremenim motorima ove francusko-japanske automobilske grupacije. Ispod poklopca motora premijernog modela se očekuje 1,5 litarski dizelski agregat, ali i onaj manji 1,0 litarski benzinac, te nešto snažniji 1,6 sa 190 ks. Proizvođač navodi da će novu generaciju dizajn ponovo izdvajati od konkurencije, ali i veći međuosovinski razmak u odnosu na prethodnika, što će najviše osjetiti putnici na zadnjoj klupi. Proizvodnja će i dalje biti povjerena Nissanovoj fabrici u Sanderlendu.

Datum objave: 12/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook