Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Novi koncept najavljuje nešto novo

Toyota X Prologue

Novi koncept najavljuje nešto novo

Sa X Prologue konceptom Toyota će uskoro dati nagovještaj šta nas od japanskog proizvođača može očekivati u skorijoj budućnosti, a pretpostavlja se da se radi o novom Aygo modelu ili o novom električnom SUV-u...

Toyota će 17. marta predstaviti novi konceptni model nazvan X Prologue, za kojeg kompanija kaže da će biti mali uvid u nešto što tek slijedi. To bi mogao biti koncept koji najavljuje sljedeću generaciju Toyotinog mališana Aygo, naročito ako se uzme u obzir nedavna potvrda japanskog proizvođača da će se maksimalno posvetiti sve manje popularnom A segmentu. Kada se uporede špijunske fotografije novog Aygo modela sa jedinim teaserom koncepta do sada, čini se da bi se zaista moglo raditi o novom Volkswagen up! rivalu.

 

 


X Prologue donosi novi svjetlosni potpis u obliku slova C kojem se pridružuje neprekidna horizontalna LED traka, nešto veoma slično što se moglo vidjeti na kamufliranom Aygo modelu, koji prolazi kroz završna testiranja. Takođe je moguće da će novi koncept dati uvid u novi dizajnerski jezik koji će igrati značajnu ulogu u predstavljanju potpuno električnih vozila Toyote, mada Aygo neće biti jedan od njih. Još u decembru 2020. godine iz kompanije su poručili da će predstaviti električni terenac u narednim mjesecima. X Prologue će biti predstavljen online, a već sada na sajtu gdje će se održati prezentacija dat je nagovještaj da će biti govora o elektrifikaciji.

Datum objave: 12/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook