Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Novi kralj Nirburgringa

Mercedes-AMG GT Black Series

Novi kralj Nirburgringa

AMG GT Black Series progrmio je legendarnim Nirburgringom i sa vremenom 6:43:616 skinuo sa trona Aventadora SVJ koji je postavio rekord još sredinom 2018. godine...

Mercedes je još jednom potvrdio da proizvodi automobile koji su stvoreni za velike brzine i obaranje rekorda. Jedan od njih je i AMG GT Black Series koji je novi kralj Nirburgringa kada su u pitanju serijski automobili, a dosadašnjeg rekordera Lamborghinijevog Aventadora SVJ nadjačao je za 1,36 sekundi. Za upravljačem novog rekordera našao se Marco Engel koji je inače vozač iz GT3 serije. ,,Ovo je zaista impresivan automobil. Sa brzinama od gotovo 270 km/h na ,,Kesselchen“ dionici i uveliko preko 300 km/h na ,,Döttinger Höhe“ pravcu, AMG GT Black Series je značajno brži od mog GT3 sportskog automobila“, izjavio je vozač nakon što mu je saopšteno da je postavio novi rekord.

 

 


U Mercedesu ističu kako je novi rekorder bio opremljen isključivo komponentama koje su dostupne u fabrici. Međutim, u nastojanju da automobilu daju prednost nad Aventadorom, inženjeri su maksimalno iskoristili podesivu šasiju i aerodinamička podešavanja kako bi izvukli maksimum iz automobila i tako ga spremili za ,,Green Hell“. Za maksimalnu sigurnost, automobil je opremljen sa karbonskim sjedištima, sigurnosne pojaseve u četiri tačke kao i kavez, takozvani roll-cage. Podsjećanja radi, ispod poklopca se nalazi 4,0-litreni V8 agregat koji snagu od 720 KS isporučuje na zadnje točkove. Što se tiče pneumatika, Mercedes se odlučio za Michelin Pilot Sport Cup 2 MO, koji je dio standardne opreme za Black Series.

Datum objave: 18/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook