Naslovna > Automobili > BMW > Serija 5 > Novi M5 touring se vraća 2024.

BMW M5 karavan

Novi M5 touring se vraća 2024.

Očekuje se da će model fokusiran na performanse podijeliti svoj plug-in hibridni pogon sa nadolazećim BMW XM. Ovo uključuje novu verziju bi-turbo 4,4-litarskog V8 motora u kombinaciji sa električnim motorima i hibridni M xDrive sistem pogona na sva četiri točka...

BMW je prošle nedjelje dospio na naslovne strane sa M3 Touring, ali novi izvještaj tvrdi da ovo neće biti jedini karavan sa M oznakom u ponudi. M5 Touring bi se mogao vratiti baziran na sljedećoj generaciji Serije 5, sa praktičnim stilom karoserije i visokim nivoom performansi iz plug-in hibridnog pogona. Prema listi koju je na Bimmer Post forumu objavio korisnik “ynguldyn” pozivajući se na insajderske informacije, nadolazeći BMW M5 će se nuditi i u limuzini i u turing karoseriji. M5 limuzina kodnog naziva G90 navodno će stići u julu 2024., dok se očekuje da će M5 Touring uslijediti u novembru 2024. godine.

 

 

 

 

Posljednji put kada je BMW ponudio M5 Touring bio je u E60 generaciji (2006-2010) koja je dolazila sa V10 motorom. Jedini drugi M5 u karavanskom stilu bila je generacija E34 (1992-1995) sa rednim šestocilindarskim motorom ispod haube, što ga čini jednim od najpoželjnijih porodičnih automobila 90-ih. Svi ostali postojeći M5 modeli sa petoro vrata su prilagođene konverzije tvrdokornih obožavatelja BMW-a M koji su kombinovali Touring karoseriju obične Serije 5 sa motorom i dijelovima M5.

 

 

Očekuje se da će model fokusiran na performanse podijeliti svoju plug-in hibridnu postavku sa nadolazećim BMW XM. Ovo uključuje novu verziju twin-turbo 4,4-litarskog V8 motora u kombinaciji sa električnim motorima i hibridni M xDrive sistem pogona na sva četiri točka koji će najvjerovatnije biti stražnji.

Datum objave: 29/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook