Naslovna > Automobili > Dodge > Viper > Novi model do 2020. godine?

Dodge Viper

Novi model do 2020. godine?

Prema nezvaničnim informacijama sljedeća generacija Dodge Viper mogla biti bazirana na „spaceframe“ platformi, a njegova karoserija biće izrađena od ugljeničnih vlakana i aluminijuma...

Proizvodnja modela Dodge Viper, koja je obustavljena prošle godine, navodno će biti nastavljena a ovaj automobil na tržištu bi se trebao pojaviti 2020. godine. Njegova proizvodnja obustavljena je jer je fabrika u kojoj je izrađivan transformisana u jednu vrstu muzeja u kojem se izlažu koncept modeli i vozila iz istorije. Prema nezvaničnim informacijama sljedeća generacija Dodge Viper mogla biti bazirana na „spaceframe“ platformi, a njegova karoserija biće izrađena od ugljeničnih vlakana i aluminijuma.

 

 

Takođe se navodi da će iper zadržati svoju klasičnu formu, ali da će prvo biti lanisran kao roadster. Kupe će mu se pridružiti nekoliko godina kasnije. Kada govorimo o motorizaciji ovog automobila on neće imati jednu od svojih najbitnijih odlika. Riječ je o V10 pogonskom agregatu. Ovaj motor biće zamijenjen atmosferskim V8 agregatom. Još uvijek ništa nije zvanično, ali se navodi da bi sa tim agregatom, nova generacija Viper-a proizvodila oko 550 ks. Ako nova generacija zaista bude kreirana, velike su šanse da će se u njoj nešto kasnije naći i Hellcat V8 agregat koji će razvijati više od 700 ks. Očekuje se da agregat bude povezan sa manuelnim menjačem. Ako sve bude onako kako se navodi, sljedeća generacija modela Viper bi mogla da debituje na Sajmu automobila u Detroitu nareden godine.

Datum objave: 25/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook