Naslovna > Automobili > Ferrari > Roma Spider > Novi model, novi stil

Ferrari Roma

Novi model, novi stil

Ferrari je otkrio novi coupe sa prednje pogonjenim motorom od 612KS nazvan Roma, koji sadrži odvažne stilove kako bi se pokušala privući nova publika.

Nova mašina, predstavljena u glavnom gradu Italije i koja će biti u prodaji idućeg ljeta, s početnom cijenom od oko 200.000 eura, dijeli neke od stavki sa Portofinom, ali dobija potpuno novi stil, uključujući aktivnu aerodinamiku, uz obnovljeni i nadograđeni pogonski sklop. Model Roma, kojeg je italijanska firma opisala kao potpuno novi model, komercijalni šef Ferrarija Enrico Galliera rekao je da predstavlja "novi Gran Turismo", dodajući "da niko ne može dovoditi u pitanje da je u pitanju sportski automobil - ali je i vrlo elegantan".

 

Galliera je rekao da je Roma dizajnirana tako da se obraća potencijalnim kupcima koji bi se "voljeli voziti sportskim automobilom ili Ferrarijem, ali jednog se možda malo boje". On je dodao: "Ovaj automobil će privući ljude koji nikada nisu vozili sportski automobil, koji voze nešto manje agresivno, a koji bi povremeno poželjeli poigrati se sa zvijeri". Peti novi model Ferrari-a predstavljen je 2019. godine, a Roma je nazvana coupeom "2+", što je opcija za dva mala zadnja sjedišta zbog kojih bi trpio prtljažni prostor. Roma odiše retro dizajnom, za koji je rečeno da je Ferrarijev šef dizajna Flavio Manzoni inspirisan klasičnim Ferrarijem iz 1960-ih, poput 250 GT. 

Datum objave: 15/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook