Naslovna > Automobili > Volvo > S60 > Novi model S60 zvanično pokazao lice
FOTO GALERIJA (14)

Volvo

Novi model S60 zvanično pokazao lice

Model S60 će biti prvi automobil švedske kompanije koji će se prodavati bez dizel agregata, a kupci će moći da izaberu između dva benzinska agregata sa turbo punjačem i kompresorom koji će biti deo plug-in hibridnih pogonskih sklopova...

Kompanija Volvo zvanično je predstavila svoj novi model S60 i to u novootvorenoj fabrici u Čarlstonu u Južnoj Kalorini na području Amerike. Potpuno novi S60 će biti prvi model švedske kompanije koji će se prodavati bez dizel agregata, sa ciljem da predstavi jasnu orijentaciju ka električnoj budućnosti. Predstavnici kompanije Volvo su još ranije izjavili da će svi njihovi modeli, počev od 2019. godine, biti elektrificirani. „Novi S60 je jedan od najuzbudljivijih automobila koje je Volvo ikad napravio“, izjavio je šef  kompanije Hakan Samjuelson. Prema njegovim riječima radi se o automobilu koji je konstruisan za vozača i koji će dati prednost na tržištima u Kini i SAD, čime će prilike za Volvo postajati sve bolje i bolje.

 

 

Što se tiče ovog noviteta kupci će moći da izaberu između dva benzinska agregata sa turbo punjačem i kompresorom koji će biti deo plug-in hibridnih pogonskih sklopova. Jedan od njih je T6 Twin agregat sa pogonom na svim točkovima koji će razvijati 340 ks, dok će T8 verzija razvijati 400 ks. Takođe će biti dostupni već dokazani T5 i T6 benzinski agregati. „Aktivna šasija i modovi vožnje su doveli do izvanredne kontrole i većih performansi. U modelu S60 se nalazi i najsavremenija tehnologija iz drugih modela serija 60 i 90, te slobono mogu reći da je novi S60 jedan od najboljih automobila u svom segmentu, odnosno, jedan od najboljih sportskih sedan modela na svetskom tržištu“, zaključio je Samjuelson. Klijenti će moći da odaberu i elektrificiranu verziju novog S60 u „Polestar Engineered“ verziji, koja posjeduje T8 Twin agregat i koja razvija čak 415 ks. Novi S60 je baziran na SPA platformi koju, kao i bezbednosnu tehnologiju i infotejnment sistem, dijeli sa modelima V60, XC60 i perjanicom kompanije iz serije 90, te bi se moglo reći da je reč o jednom od najbezbednijih automobila na svijetu, navode iz kompanije.

 

 

Dostupne su i opcije kao što je Pilot Assist sistem koji može upravljati automobilom, ubrzavaati i kočiti samostalno na dobro obeleženim putevima pri brzni do 130 km/h. Novi model kompanije biće dostupan i preko premijum sistema preplate „Care by Volvo“ koji omogućava klijentima da novi automobil kupe plaćanjem na rate, bez učešća. Infotejnment sistem modela S60 je kompatibilan i sa Apple CarPlay i Android Auto platformama. Što se spoljašnjeg dizajna ovog modela tiče, on baš i nije strogo čuvana tajna, s obzirom da smo do sada već nekoliko puta imali prilike da vidimo kako će on izgledati. U svakom slučaju, dizajn nove generacije modela S60 inspirisan je većim modelom S90, a od njega se razlikuje osim po dimenzijama, i po novim linijama koje se prostiru širom karoserije, zbog čeka izgleda kao sportska varijanta. 

Datum objave: 21/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook