Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Novi modeli u narednim godinama za preporod

Alfa Romeo

Novi modeli u narednim godinama za preporod

Italijanski proizvođač automobila u posljednje vrijeme ne bilježi dobre rezultate, a ponuda je trenutno veoma mala, međutim novo rukovodstvo planira da promijeni stanje upotpunosti, prije svega predstavljanjem novih modela u skorijoj budućnosti...

Glavni cilj novog rukovodstva Alfa Romea je da podignu proizvodnju i prodaju svojih automobila. Jedan od stubova ovog projekta je predstavljanje novih modela. Prvi automobil sa kojim će italijanski brend krenuti u preporod je potpuno novi SUV model Tonale. Predstavljanjem SUV modela Alfa Romeo još jače ulazi u izuzetno popularni i traženi segment vozila, a u kompaniji se nadaju da će ovaj model ostvariti prodaju od oko 100.000 jedinica godišnje, što je zapravo više nego što je ovaj brend uspio da ostvari prošle godine ukupno.

 

 

 

 

 


Nakon dugo iščekivanog Tonalea, koji službeno stiže na tržište idućeg proleća,  slijedi još jedan krosover. Sledeći model će biti manjih dimenzija i smjestiće se u B segment, ovaj model bi trebao u ponudi sadržiti i potpuno električnu verziju, što bi trebalo da bude prvi električni automobil italijanskog brenda. Pored ova dva nešto veća modela Italijani će lansirati i novu generaciju atraktivne Giulie, koja će biti potpuno redizajnirana i postaće električno vozilo. Takođe Alfa Romeo će redizajnirati i svoj drugi trenutni model Stelvio, međutim nije poznato da li će i ovaj automobil prijeći na električni pogosnki sklop ili će u ponudi zadržati i SUS agregate. Pored svih ovih novina, kompanija će u budućnosti predstaviti i 5. automobil, ali trenutno nema službenih informacija o čemu je riječ, mada glasine govore kako bi ovo mogla da bude oživljena Giulieta.

Datum objave: 23/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook