Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > 4C > Novi Mole po uzoru na Alfu Romeo 4C

Mole Automobile

Novi Mole po uzoru na Alfu Romeo 4C

Ova najnovija kreacija bazirana je na šasiji modela Alfa Romeo 4C a radi se unikatnom primjerku koji posjeduje jedinstvenu karoseriju i kao takav slobodno se može nazvati novim super automobilom...

Italijanska kompanija Mole Automobile izradila je novi automobil koji nosi naziv Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001. Ova najnovija kreacija bazirana je šasiji modela Alfa Romeo 4C a radi se unikatnom primjerku koji posjeduje jedinstvenu karoseriju i kao takav slobodno se može nazvati novim super automobilom. Prema onom što se može vidjeti na fotografijama koje su objavljene na internetu novi Mole izgleda znatno širi od Alfe Romeo 4C i kao takav prava je super jedinica kompanije Alfa.

 

 

Što se tiče ovog vozila Mole je unaprijedio unutrašnjost tako da je sada komandna tabla presvučena kožom i izrađena je od HVAC plastike. Šta ovo vozilo krije ispod poklopca motora još je nepoznanica  ali Alfa posjeduje četvorocilindrični pogonski agregat radne zapremine 1,8 litara sa turbo punjačem koji razvija 237 ks i 349 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno da 4C od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu i da postigne maksimalnu brzinu od 257 km/h. Unikatni Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001 će svoju premijeru imati danas na Sajmu automobila u Torinu tako da se više detalja očekuje u narednim danima.

Datum objave: 06/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook