Naslovna > Tehnika > Novi motor za nove uspjehe

Mazda

Novi motor za nove uspjehe

Glavna novost u CX-5 je 2,5-litarski turbobenzinac sa 253 KS i 420 NM obrtnog momenta. Ovaj pogon dolazi samo sa šestostepenim automatskim mjenjačem i pogonom na sva 4 točka.

Mazda je doradila i vješanje  upravljanje što obećava veću gipkost, bolje ležanje a sigurno i veću udobnost.  Važna novina je i Signature paket opreme inspirisan perjanicom ponude, modelom CX-9. Sa njim, u CX-5 dolazi Caturra Brown Nappa koža, drveni i hromirani detalje, grijače u prednjim i zadnjim sjedištima i volanu. Tu je i head-up displej, ambijenalno LED unutrašnje osvetljenje, monitoring sistem od 360 stepeni, prednji i zadnji parking senzori, te Bose audio sistem sa deset zvučnika

 

 

Ni standardni model nije zapostavljen, pa je unapređen multimedijalni sistem koji sada podržava Android Auto i Apple CarPLay, a kupci će dobiti i ventilaciju prednjih sedišta. Mazda nije premijum brend, ali svojim vrhunskim inženjeringom, karakterom, dizajnom te cijelom pričom koju gradi oko sebe CX-5 lako parira modelima dokazanih proizvođača u ovom segmentu.

 

Datum objave: 12/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook