Naslovna > Automobili > Kia > Niro > Novi Niro EV predstavljen na sajmu u Koreji
FOTO GALERIJA (6)

Kia

Novi Niro EV predstavljen na sajmu u Koreji

Ovaj sportski i svestrani model automobila kombinuje užitak u vožnji s atraktvnim dizajnom i upotrebljivošću a kao takav spreman je za novo poglavlje ekološki prihvatljivijih kompaktnih sportskih terenaca...

 

 

Nova električna varijanta modela Niro, Niro EV, nedavno je promovisana na sajmu električnih vozila na korejskom ostrvu Džedžu. Ovaj sportski i svestrani model automobila kombinuje užitak u vožnji s atraktvnim dizajnom i upotrebljivošću a kao takav spreman je za novo poglavlje ekološki prihvatljivijih kompaktnih sportskih terenaca. Niro EV plod je zajedničkog rada Kijinih dizajnerskih centara u Kaliforniji i Namyangu u Južnoj Koreji koji utjelovljava praktičnost i privlačnost kompaktnog sportskog terenca elegantne, aerodinamične karoserije i suptilno izvajanih površina.

 

Moderan vanjski izgled inspirisan čistim i hi-tech crtama

Niro EV, u januaru je premijerno predstavljen kao koncept na sajmu zabavne elektronike u Las Vegasu. Ovaj model donosi ekskluzivnu masku motora, futurističkeotvore za protok zraka i LED dnevna svjetla u obliku strijelica. Inspirisan Kijinim čistim i high-tech crtama konceptnog vozila, vitkim izgledom i uskim staklenim površinama naglašava elegantan profil i nudi više prostora za mišićave blatobrane Nira EV.

Novi Kia Niro EV obećava domet od 450 km s jednim punjenjem

Nira EV pokreće Kijin električni pogon nove generacije, koji koristi nove proizvodne tehnologije, namijenjene Kijinim električnim vozilima. Niro EV, opremljen snažnim litij-polimerskim baterijskim sklopom kapaciteta 64 kWh, moći će preći više od 450 km s jednim punjenjem (kada je opremljen većim baterijskim sklopom) po WLTP ciklusu – radi se o ciklusu po kojem će model biti homologiran, ili do 350 km kada je opremljen s baterijskim sklopom kapaciteta 39,2 kWh.

Niro EV predstavlja značajne korake, koje je Kia prešla u zadnjih nekoliko godina s ciljem nuditi udobna, zabavna vozila, koja voze u mobilnost s nultim emisijama ispušnih plinova. Prodaja Nira EV kreće u drugoj polovini godine u Južnoj Koreji, dok ga kod nas i širom Evrope očekujemo početkom 2019.

Datum objave: 09/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook